Po prijedlogu psihijatra korstim tablete seroxat 20 mg i Maprotinil 25 mg. Seroxat pijem kad se probudim jednu tabletu a Maprotinil navece pred spavanje takodje jednu tabletu. U zahtjevnijim situacijimama ne mogu da reagujem odmah, nego mucam dok ne izgovorim rijec koju trebam a i desava mi se da mucam u razgovoru kad pricam s meni bliskim ljudima, a i sa bilo kim jer po mom misljenju i po misljenju doktora nisam opusten i u zahtjevnim situacijama ne mogu da reagujem. Npr. kad zazvoni telefon sav se uzbudim i ne mogu da se javim iz nekog straha dal' cu zamucati i hocu li moci da se javim sa Halo (ne mogu da kazem halo kad se javljam na telefon kad me neko zove, dok kad sam sam i kad hocu da izgovorim bilo koju rijec ide bez problema). Desavalo se cak i da se ne javim na telefon zbog bojazni dal' cu dobro izgovoriti jednu ili nijednu rijec.
Dok mi doktor nije propisao navedenu terapiju sa seroxatom i maprotinilom, koristio sam prije samo seroxat, i to pocev od samog pocetka po pola tablete pa do 2 dnevno ali posto sam primijetio da vremenom je bilo sve manje efekta otisao sam kod doktora, porazgovarao s njim o trenutnoj mojoj situaciji, predlozio mi je da uzmem terapiju koja je navedena na pocetku teme.
Sta mi vi predlazete, ne znam vise sta da radim?
Kako da se opustim?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Kako da se opustim?
Da li te taj tvoj lekar lechi samo medikamentima?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Da, samo medikamentima.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Promenite lekara, potrazite psihijatra koji ne prepisuje samo lekove i pusti pacijenta da se sam bori sa strahovima.
Vashe stanje zahteva i psihoterapiju razgovorom.
Vashe stanje zahteva i psihoterapiju razgovorom.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Koga mi preporucujete?
Bio sam podavno i u Bgd-u kod doktora Stankovica u klinici ortos medic i on je samnom razgovarao duze nego sto razgovara psihijatar kada dodjem kod njega. Ovaj psihijatar ne prica samnom moglo bi se reci nikako, jer ja kad dodjem kod njega pita me kako sam, ja mu odgovorim tako i tako i ja kod njega uopste ne mucam, mada kada sam bio prosli put na kontroli jedva sam mu odgovorio na pitanje. Osjetim kako me nesto stegne u grudima i ne opustim se.
Doktor Stankovic mi je preporucio da mi neko od mojih ukucana s kojim zivim radi vjezbe na stopalima, rukama, glavi i ne sjecam se dal' je jos bilo mjesta na kojima je bilo potrebno raditi vjerbe da bih se opustio. Doktor mi je rekao da ce nakon 3 mjeseca 99% biti uspjesno i da vise necu mucati, medjutim posto je proslo i ta tri mjeseca uz kontrole i konsultacije telefonom, nije mi bilo kao sto sam ocekivao mada je bilo bolje pa sam nastavio s tim i radio otprilike oko godinu dana medjutim ni to nije pomoglo jer sam posle godinu dana ocekivao da nikada vise necu zamucati a ne da cu mucati konstantno. Posle toga sam odusatao od svega, i prije mozda godinu dana krenem kod ovog psihijatra koji mi je na pocetku davao seroxate a sad seroxan i maprotilin ali nista to ne djeluje kao sto bi trebalo, jer najbolje znam ja kako se osjecam.
Kada zazvoni telefon i kada vidim ko zove, npr. ako me zove moja djevojka kada sam sam u sobi, javim se bez problema i pricam s njom bez mucanja, medjutim kad je jos neko u sobi samnom bez obzira ko to bio, javljaju se poteskoce, iako nemam razloga da se plasim nikoga, ali jednostavno je tako.
Bio sam podavno i u Bgd-u kod doktora Stankovica u klinici ortos medic i on je samnom razgovarao duze nego sto razgovara psihijatar kada dodjem kod njega. Ovaj psihijatar ne prica samnom moglo bi se reci nikako, jer ja kad dodjem kod njega pita me kako sam, ja mu odgovorim tako i tako i ja kod njega uopste ne mucam, mada kada sam bio prosli put na kontroli jedva sam mu odgovorio na pitanje. Osjetim kako me nesto stegne u grudima i ne opustim se.
Doktor Stankovic mi je preporucio da mi neko od mojih ukucana s kojim zivim radi vjezbe na stopalima, rukama, glavi i ne sjecam se dal' je jos bilo mjesta na kojima je bilo potrebno raditi vjerbe da bih se opustio. Doktor mi je rekao da ce nakon 3 mjeseca 99% biti uspjesno i da vise necu mucati, medjutim posto je proslo i ta tri mjeseca uz kontrole i konsultacije telefonom, nije mi bilo kao sto sam ocekivao mada je bilo bolje pa sam nastavio s tim i radio otprilike oko godinu dana medjutim ni to nije pomoglo jer sam posle godinu dana ocekivao da nikada vise necu zamucati a ne da cu mucati konstantno. Posle toga sam odusatao od svega, i prije mozda godinu dana krenem kod ovog psihijatra koji mi je na pocetku davao seroxate a sad seroxan i maprotilin ali nista to ne djeluje kao sto bi trebalo, jer najbolje znam ja kako se osjecam.
Kada zazvoni telefon i kada vidim ko zove, npr. ako me zove moja djevojka kada sam sam u sobi, javim se bez problema i pricam s njom bez mucanja, medjutim kad je jos neko u sobi samnom bez obzira ko to bio, javljaju se poteskoce, iako nemam razloga da se plasim nikoga, ali jednostavno je tako.