Kako odloziti menstruaciju?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Nela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 29, 2005 5:35 pm

Kako odloziti menstruaciju?

Post od Nela »

Imam 18 god.,vec godinu dana sam seksualno aktivna,i uvek sam koristila kondome kao zastitu. Za 8 dana idem na ekskurziju na 7 dana,a tacno prvog dana treba da dobijem menstruaciju. Zanima me koliko dana ranije treba da pocnem da pijem anti-bebi pilule da bi one pocele da deluju i da bi se odlozila menstruacija? Koliko je ceo taj postupak stetan, i koje su posledice? Prvu menstruaciju sam dobila sa 13 godina, i redovna mi je. Hvala unapred na odgovoru!
Ferrari
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 6:23 pm

Nisam doktor ali kazu

Post od Ferrari »

MOZEMO LI DA IZMENIMO DATUM MENSTRUACIJE?

Izuzetno ako zelite da odlozite svoju menstruaciju (zbog putovanja, sportskih takmicenja, odmora, ispita) obavestite svog lekara. Sa njim odredite koliko dana zelite da odlozite savoju menstruaciju. Uzeli ste poslednju pilulu iz vase table. Umesto da napravite pauzu od 7 dana, jednostavno NASTAVITE SA SVAKODNEVNIM UZIMANJEM PILULA iz nove table, onoliko dana koliko ste resili da odlozite menstruaciju. Zatim napravite pauzu od 7 dana (za to vreme ce se pojaviti menstrualno krvarenje). Nakon te pauze nacinite novu tablu.

APOMENE

* Nemojte zaboraviti da uzimate pilule cak ni u periodu odlaganja menstruacije.
* Pilula omogucava odlaganje menstruacije ali ne i njeno pomeranje unapred.
* Naceta tabla, upotrebljena za odlaganje, vise ne sadrzi dovoljan broj pilula tako da posle pauze morate naceti novu tablu.

Najvaznije je da se konsultujete sa vasim lekarom,on ipak zna najbolje!!!

pozdrav ;)
Odgovori