kako izlečiti celiakiju
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 12:52 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
kako izlečiti celiakiju
nešto sam načula da celiakija može uspešno da se izleči redovnim korišćenjem čaja od biljke iđirot. pacijent je imao dijagnostikovanu celiakiju, i posle 6 meseci upotrebe čaja od iđirota, netrpeljivost na gluten je nestala, i sada jede SVE!!!
ne mogu ni da zamislim, kako je to...
molim da ako neko nešto zna o tome, napiše neki redak. nadam se da ovo neće ispasti samo trač, već istina!!!
ne mogu ni da zamislim, kako je to...
molim da ako neko nešto zna o tome, napiše neki redak. nadam se da ovo neće ispasti samo trač, već istina!!!
Ne da je trac nego ordinarna glupost!!!Koji je sastojak taj caj treba da ima da oslabi imuni ogovor na gluten ili jos interesantnije na koji nacin bi modifikovao genetsku osnovu.Inace celijakija moze da protice i asimptomatski(tako da gospodin koji jede sve verovatno je ima i nije nestala).Jedina terapija je dijeta bez glutena i treba je sprovoditi da ne bi doslo do razvojaB-cell limfomakoji se iz regije koja ima odlicnu i limfnu drenazu i vaskularnu mrezu siri poput pozara.
-
- Novi član
- Kontakt:
ja imam atipičnu celiakiju, recimo da je imam celog života, sa izuzetkom, što sam sve jela nekih 8 godina, jer sam kao klinka od 18 god mislila da mi nije ništa, s obzirom da nema nikakvuh reakcija. i tako...
nego, šta je to limfoma... ja sam znala da može da se dobije rak sluzokože usta, creva, itd. sve u svemu, na dijeti sam, ali ne mogu da tvrdim da je to 100% dijeta bez glutena, jer, npr, pravim proju sa praškom za pecivo, a sarme sa alevom. ma, mnogo toga se izmenilo od kada sam ja bila mala, tada je mogla dosta toga da se jede, tj, nije se znalo da toliko stvari sadrži gluten.
nego, šta je to limfoma... ja sam znala da može da se dobije rak sluzokože usta, creva, itd. sve u svemu, na dijeti sam, ali ne mogu da tvrdim da je to 100% dijeta bez glutena, jer, npr, pravim proju sa praškom za pecivo, a sarme sa alevom. ma, mnogo toga se izmenilo od kada sam ja bila mala, tada je mogla dosta toga da se jede, tj, nije se znalo da toliko stvari sadrži gluten.
Objasni nekome ko nema mnogo veze s medicinom sta je limfom na ovaj nacin, a onda ga pitaj: "Da li si razumeo sta sam ti sada rekao?"...severus napisao:Na terenu hronicne limfocitne infiltracije dolazi do akumulacije mutacija u limfocitima i nastanka malignog tumora limfnog tkiva tj limfoma.Tako je i sa helikobakterom na terenu hronicne infekcije moze nastati i karcinom i limfom zeluca u odredjenom procentu slucajeva.

PS
Daleko od toga da se rugam tvom objasnjenju, naprotiv....
Pozz
Poslednja izmena od bumbar u Pet Mar 07, 2008 8:54 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Novi član
- Kontakt:
au, počele su teške reči!!!!!!!!!
da, znam ja da je limfom vrsta raka, ali sam mislila na šta se tačno odnosi, ima li nekih simptoma upozorenja, itd.
moj stric je od toga umro, pa recimo u roku od 20 dana od kada mu je diijagnostikovano...
doduše imao je još 4 metastaze, ali se pre dijagnoze nije ni na šta žalio, a kod lekara je otišao zbog naduvenosti u stomaku...
ma užas, iako imam celiakiju celog života, tek sada sam počela malo više da se interesujem, valjda to ide sa majčinstvom. no, da ne dužim, sve je ovo mnogo strašno...
da, znam ja da je limfom vrsta raka, ali sam mislila na šta se tačno odnosi, ima li nekih simptoma upozorenja, itd.
moj stric je od toga umro, pa recimo u roku od 20 dana od kada mu je diijagnostikovano...
doduše imao je još 4 metastaze, ali se pre dijagnoze nije ni na šta žalio, a kod lekara je otišao zbog naduvenosti u stomaku...
ma užas, iako imam celiakiju celog života, tek sada sam počela malo više da se interesujem, valjda to ide sa majčinstvom. no, da ne dužim, sve je ovo mnogo strašno...
Ma nisu to neke teske reci, ne brini! 
S' obzirom da je oboljenje kod tebe dijagnostigovano i da sada, verovatno, imas i lekara koji prati tvoje stanje, moj savet ti je da brigu o tvojoj bolesti prepustis svom lekaru.
Problem kod tvog strica je bila kasna dijagnoza (nijdan tumor nije toliko agresivan da ubije za 20 dana...).
Dakle, ukoliko postoji sansa da se na bazi promena koje imas na crevima razvije tumor, onda to tvoj lekar vec zna i preduzece odgovarajuce analize. Koliko ja znam o toj bolesti, najbitnija stvar je odgovarajuci rezim ishrane. Ako se sprovodi odgovarajuca dijeta, gradja creva se vraca na normalnu (tako pise u knjizi, e sad...)...
Hocu da ti kazem da se ne opterecujes previse tom bolescu, ozbiljno shvati dijetu i to je sve sto ti mozes da uradis za sebe... Zaprepastila bi se kada bi znala na bazi cega sve moze da se razvije maligni tumor, znaci slusaj doktora i brigu o bolesti prepusti njemu. Tome sluze doktori...
Pozdrav!

S' obzirom da je oboljenje kod tebe dijagnostigovano i da sada, verovatno, imas i lekara koji prati tvoje stanje, moj savet ti je da brigu o tvojoj bolesti prepustis svom lekaru.
Problem kod tvog strica je bila kasna dijagnoza (nijdan tumor nije toliko agresivan da ubije za 20 dana...).
Dakle, ukoliko postoji sansa da se na bazi promena koje imas na crevima razvije tumor, onda to tvoj lekar vec zna i preduzece odgovarajuce analize. Koliko ja znam o toj bolesti, najbitnija stvar je odgovarajuci rezim ishrane. Ako se sprovodi odgovarajuca dijeta, gradja creva se vraca na normalnu (tako pise u knjizi, e sad...)...
Hocu da ti kazem da se ne opterecujes previse tom bolescu, ozbiljno shvati dijetu i to je sve sto ti mozes da uradis za sebe... Zaprepastila bi se kada bi znala na bazi cega sve moze da se razvije maligni tumor, znaci slusaj doktora i brigu o bolesti prepusti njemu. Tome sluze doktori...

Pozdrav!
-
- Novi član
- Kontakt: