MOLIM VAS DA MI NEKO OBJASNI. NAIME JA SAM IMALA ANAFILAKTICKI SOK NA PRIMLJENI PENICILIN I NEKI SOK SA PRIMLJENIM 5 GENTAMICINOM GDE NISU SIGURNI DALI JE OD PENICILINA KOJI JE PRIMILA ZENA PORED MENE ILI OD GENTAMICINA.
IMAM STRAH NARAVNO NA NJEGA ALI MOJ STRAH JE NESTO DUBLJI ZBOG NEIFORMISANOSTI. DALI JE MOGUCE DOBITI ALERGIJU UKOLIKO DETETU DAJEM SIRUP NA BAZI PENICILINA ILI UKOLIKO U APOTECI RASTVARAJU NEKI SIRUP KOJI JE NA BAZI PENICILINA ILI UKOLIKO JE NEKO PRIMIO PENICILIN PAR SATI PRE NEGO STO JA UDJEM U PROSTORIJU. KAKO DA SE ZASTITIM. ZNAM SVE OVO ZVUCI PARANOICNO ALI PROSTO BIH SEBI DA OLAKSAM ZIVOT A NE DA DOBIJAM NAPAD NEKE PANIKE KADA UDJEM U APOTEKU ILI KADA VIDIM NEKI DECIJI SIRUP I SLICNO. JAKO ZAHVALNA.
KAKO IZBECI ALERGIJU NA PENICILIN
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Moja doktorka opste praxe je alergicna na penicilin, i kada sam ja jednom prilikom primila penicilin (u onoj sobi gde se daju inekcije), dozivela sam anafilakticki, pa su pozvali i moju doktorku, ona nije mogla da izdrzi ni 5 minuta unutra, i sva je pocrvenela i osula se u licu i rukama!!!
Naravno, morala je da izadje iz prostorije!!
Prema tome, ja znam da je moguce to sto ti pricas!!!
Ali kako to da izbegnes?? Pa jedino da izbegavas sve sto mozes, i da nikako ne dolazis u kontakt!!
Meni licno, npr. smeta i Oligovit, i nisam to nikome mogla da dokazem da mi je zlo od njega kad ga popijem, sve dok na tv-u nisam gledala emisiju u kojoj su od zanimljivosti naveli, da hiper senzitivne osobe (u koje ocigledno i ja spadam
), mogu da imaju takvu reakciju na Oligovit, iz razloga sto se on u Galenici pravi u prostoriji do one u kojoj se proizvodi penicilin!!
Iako je to posebna "soba", sa debelim zidovima, moguce je!!
Sta da ti kazem?? Znam o cemu pises, ali eto, jedino nam preostaje da bezimo koliko nas noge nose od njega!!
Naravno, morala je da izadje iz prostorije!!

Prema tome, ja znam da je moguce to sto ti pricas!!!

Ali kako to da izbegnes?? Pa jedino da izbegavas sve sto mozes, i da nikako ne dolazis u kontakt!!

Meni licno, npr. smeta i Oligovit, i nisam to nikome mogla da dokazem da mi je zlo od njega kad ga popijem, sve dok na tv-u nisam gledala emisiju u kojoj su od zanimljivosti naveli, da hiper senzitivne osobe (u koje ocigledno i ja spadam

Sta da ti kazem?? Znam o cemu pises, ali eto, jedino nam preostaje da bezimo koliko nas noge nose od njega!!

Pridruzujem se klubu i ja sam alergicna na penicilin...
I ja vas ovim putem molim(barem zbog svoga iskustva)da izbegavate sve navedene moguce situacije koje ste pomenuli da ne biste dosle kao ja(zbog tih situacija) u situaciju u kojoj bi vam zivot visio o koncu.
U pravu je Majja u potpunosti, da se cuvamo maksimalno.
pozdrav
I ja vas ovim putem molim(barem zbog svoga iskustva)da izbegavate sve navedene moguce situacije koje ste pomenuli da ne biste dosle kao ja(zbog tih situacija) u situaciju u kojoj bi vam zivot visio o koncu.
U pravu je Majja u potpunosti, da se cuvamo maksimalno.
pozdrav