Kako dete da prebrodi traumu izazvanu maltretiranjem vrsnjak
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Kako dete da prebrodi traumu izazvanu maltretiranjem vrsnjak
Imam sina od 9 godina, drugovi ga konstantno maltretiraju kako fizicki ,tako i psihicki , poslednji put je zavrsio u Urgentnom centru jer je zadobio lakse povrede glave i blazi potres mozga, drug mu je udarao glavu od pod. Od tada ima strah od odlaska u skolu, tacnije od ucionice u kojoj se to desilo, od drugova koji su apludirali i vikali ubi ga,ubi ga, ne znam sta da radim i kome da se obratim , na skolskog psihologa ne mogu da racunam .
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
potrazite pomoc od bilo kod dechijeg psihologa, necete reshiti problem preko interneta. detetu je potrebno da razgovara sa nekim mada bi najbolje bilo da promenite shkolu, akli ako niste umogucnosti potrazite struchnu pomoc.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
Skolski psiholozi i pedagozi su poznati po tome da nista ne rade. A to sto se vasem sinu desava je strasno i svakako treba da se potrudite da to ne prodje kao decija zvrcka vec da dignete frku u skoli samo takvu!!!
A sto se deteta tice ispisite ga iz skole i vodite na privatnu terapiju jer ce u suprotnom to iskusvto na njega ostaviti duboke posledice...
Strasno!
A sto se deteta tice ispisite ga iz skole i vodite na privatnu terapiju jer ce u suprotnom to iskusvto na njega ostaviti duboke posledice...
Strasno!

Pre svega ne dajte da se dete muci i dalje u takvom okruzenju. Razgovarajte sa direktorom, promenite detetu odeljenje. Ili skolu, ako je u ovoj u celini losa atmosfera. Budite uz njega i lepo bi bilo da mu nadjete neku vanskolsku aktivnost sa neagresivnom decom, da ne prosiri strah i na druge vrsnjake.
Ja sam se sva najezila dok sam ovo citala, osetila sam bes. Nije mi jasno kako osoblje skole sme da dozvoli da se tako nesto desi, sta kazu nastavnici, direktor, jeste li kontaktirali roditelje te dece koja su ga tukla? Da li su preduzete neke mere?
Najbolje je da potrazite strucnu pomoc, ja se nadam da ce skoro da svrati dr.Garfield, ona ce najbolje znati da vam objasni sta da radite.
Najbolje je da potrazite strucnu pomoc, ja se nadam da ce skoro da svrati dr.Garfield, ona ce najbolje znati da vam objasni sta da radite.
Stvarno je grozno ovo sto se desilo vama i vasem detetu.Ne znam sta bih uradila na vasem mestu,svaka vam cast kada ste tako sudrzani.Da li ste se ikada zapitali zasto se to bas desava vasem sinu u tom razredu?Zasto ne diraju ili tuku ostalu decu?Porazgovarajte sa svojim sinom?Da li mozda on na neki nacin izaziva tu decu,koja su ga tukla?........................Ali najbolje ako ne mozete da nadjete resenje,(znaci da se sve desava bez razloga) je da promenite skolu.
I ja sam se najezila dok sam citala. Svi znamo da se takve stvari desavaju ali nekako sve je to u novinama i vestima (koje vise i ne gledam bas zbog ovakvih dogadjaja).
Definitivno se slazem sa girl_from_nowhere.
Vi ste (nazalost) u ovoj zemlji jedini prijatelj svom detetu i jedini koji moze (i zeli) da ga zastiti.
Ispisite ga odatle i time mu dajte podrsku. Nemojte da ga terate da ide u takvu sredinu, jer kako biste se vi osecali da vas neko svaki dan tera da idete negde gde vam se dogadjaju iskljucivo lose stvari. A on je jos mali i ne zna i ne ume da se bori sa takvim i verovatno ce misliti da je greska u njemu i da je on ustvari manje vredan od tih nasilnika.
Zavrsite sto pre sa tom agonijom i ulepsajte detinjstvo svom detetu.
I molim Vas napisite koja je to skola?!
Definitivno se slazem sa girl_from_nowhere.
Vi ste (nazalost) u ovoj zemlji jedini prijatelj svom detetu i jedini koji moze (i zeli) da ga zastiti.
Ispisite ga odatle i time mu dajte podrsku. Nemojte da ga terate da ide u takvu sredinu, jer kako biste se vi osecali da vas neko svaki dan tera da idete negde gde vam se dogadjaju iskljucivo lose stvari. A on je jos mali i ne zna i ne ume da se bori sa takvim i verovatno ce misliti da je greska u njemu i da je on ustvari manje vredan od tih nasilnika.
Zavrsite sto pre sa tom agonijom i ulepsajte detinjstvo svom detetu.
I molim Vas napisite koja je to skola?!
Ovo je vec prevrsilo svaku meru!!!!
Stavrno ne mogu da verujem
Deca jesu surova i neki vid maltretiranja je "normalan" kad su nezreli ali to s godinama nestane... I 9 godina mi je rano za takve stvari
O ovome ne smete da cutite, dignite frku pocev od direktora, policije i ostalih nadleznih ustanova (roditelj koji dozvoli da mu dete vice "ubij ga" treba da se preispita
) a detetu naci sto pre strucnu pomoc decji psiholog ili psihijatar. Pitajte vaseg pedijatra gde prvo da idete...
A sto se tice skole mislim da ce druga skola ipak biti zdravija za njega s tim da se novoj uciteljici (9 god to 3. razred bese?) skrene paznja da pazi da se lepo uklopi u novu sredinu.
I ja sam bio maltretiran od strane nekih iz odeljenja (bili smo 5 ili 6 razred) koji su bili "najjaci" i svi su ih se plasili iako relano nisu bili nista jaki. Svi u odeljenju su ih se plasili a ja kao najbolji ucenik sam im bio glavna meta. Trpeo sam trpeo i na kraju kada mi je prekipelo sam jednom razbio nos
Nakon toga me vise nisu dirali a sada je sve to zaboravljeno i dobri smo prijatelji. S obzirom da je ovaj slucaj extremniji ne bih preporucio ostajanje u takvoj sredini...

Stavrno ne mogu da verujem

A sto se tice skole mislim da ce druga skola ipak biti zdravija za njega s tim da se novoj uciteljici (9 god to 3. razred bese?) skrene paznja da pazi da se lepo uklopi u novu sredinu.
I ja sam bio maltretiran od strane nekih iz odeljenja (bili smo 5 ili 6 razred) koji su bili "najjaci" i svi su ih se plasili iako relano nisu bili nista jaki. Svi u odeljenju su ih se plasili a ja kao najbolji ucenik sam im bio glavna meta. Trpeo sam trpeo i na kraju kada mi je prekipelo sam jednom razbio nos

Upišite dete da trenira borilačke veštine. Ne savetujem to zato što mislim da će ih on sledeći put prebiti, nego zato što takvi treninzi jačaju i telo i duh. On će se osećati jačim, imaće više poverenja u sebe i manje će se plašiti. Deca su surova kad osete da je neko slabiji od njih, kako u fizičkom, tako i u psihičkom smislu.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
- Kontakt:
NEznam sta reci, imam dve kcerke, i ujak sam i dobar komsija, prijatelj, kum, 'bem li ga... moji metodi su pomalo radikalni - to svi znaju...
Zgranut sam i da je dete meni blisko, znate, nemam reci...

Ovo sam ja gajio, gajim, gajicu, branio, branim i branit cu! I ne samo njih dve...
Uhhh, opet mnogo tackica i precutanih misli! Kad kazem braniti, ne mislim na nasilje, vec na sve pravne puteve, a ako zakazu... (opet tackice...
)
Mislim da tu fali muskarac!
Zgranut sam i da je dete meni blisko, znate, nemam reci...

Ovo sam ja gajio, gajim, gajicu, branio, branim i branit cu! I ne samo njih dve...
Uhhh, opet mnogo tackica i precutanih misli! Kad kazem braniti, ne mislim na nasilje, vec na sve pravne puteve, a ako zakazu... (opet tackice...

Mislim da tu fali muskarac!
http://www.youtube.com/watch?v=X4U7VgUQ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=fYia6tAd_EY&NR=1
Kad je struju izmislio Tesla, ameriko sisala si vesla!
http://www.youtube.com/watch?v=fYia6tAd_EY&NR=1
Kad je struju izmislio Tesla, ameriko sisala si vesla!