još jedna tema o trigliceridima i masnoćama

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

još jedna tema o trigliceridima i masnoćama

Post od neverending »

Možda nije zgoreg pogledati i drugu stranu medalje.
NIGDE, ali baš nigde nisam pronašla ni jedno slovce vezano za NIZAK nivo triglicerida!
Na prošlogodišnjem detaljnom pregledu rezultati su mi bili prilično dobri, tj. svi uglavnom u granicama referentnih vrednosti.
HDL na gornjem nivou, LDL na donjem, holesterol na nižoj strani donje polovine, a trigliceridi 0.43 mmol/L (navedene referentne vrednosti su 0.5-1.8)
Da li je ovo uznemirujuće?
Hektor_bgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 11, 2004 1:09 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Hektor_bgd »

Ako mislite na ovaj forum pa nemoguce je sve probleme opisati,ako je nesto zanimljivo (mozda kao sada) postavi se novo pitanje!
Pa nije to za neko zabrinjavanje! Ako bas hocete da budete 100% sigurni recite mi da li imate pojacano preznojavanje,mrsavite i da li ponekad imate "lupanje" srca?
Nesto mi je,cisto teoretski,palo na pamet!
Sapienti sat!
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

ne, ne, nisam mislila na ovaj forum, mislila sam uopšte, vrlo se retko pominje nizak nivo. Ovaj forum, zapravo ceo site me prilično oduševio, vrlo je koristan!

Ne, nemam pojačano preznojavanje, ne mršavim :-( a tzv. lupanje srca se tu i tamo još i pojavi, no prilično retko.
Ako ne grešim u kom pravcu ciljate, kontrolisala sam tiroidnu žlezdu i tu su svi rezultati bili dobri.

Ne mislim da treba da paničim oko ovoga, smao me zanima ima li loših posledica i kakvih u slučaju niskog nivoa triglicerida.
Hektor_bgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 11, 2004 1:09 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Hektor_bgd »

Da ciljao sam na stitnu zlezdu,kod njene hiperfunkcije mogu se javiti takve vrednosti.
U svakom slucaju bez brige!
Sapienti sat!
Odgovori