Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Pre mesec dana mi je ustanovljena dijagnoza melitusa 1 insulinozavisna primam mikstard 30 novolet pre podne 32 i uvece 14 a za popodne i uvece glukophage 1000 po pola tablete .Cesto nocu imam hipoglikemije i nisam sigurna da mi je insulim bas odredjen kako treba !Zanima me da li je moguce da se vremenom insulin izbaci i kako poboljsati rad pankreasa posto mi je na donjoj granici ?2oo3 godine sam isto tako imala Kusing i operisala cistu na hipofizi tada mi je posle operacije secer bio 12 i regulisala sam ga gluforminom i ishranom posle toga nisam imala problema i sve je bilo ok sve do pre nekih mesec dana . Zanima me gde mogu otici u savetovaliste ?Kada sam izasla iz bolnice na otpustu su mi predlozili Vrnjacku banju ali mi to moraju odobriti u socijalnom koje su sanse i koliko se to placa ?aparat za merenje secera nisam dobila i da li se to uopste dobija od socijalnog ? Zanima me i koje su mi sad povlastice i da li ih uopste ima posto vidim da su svi razocarani jer o nama niko ne vodi racuna !Molim odgovor i unapred se zahvaljujem !
sara79 napisao:Pre mesec dana mi je ustanovljena dijagnoza melitusa 1 insulinozavisna primam mikstard 30 novolet pre podne 32 i uvece 14 a za popodne i uvece glukophage 1000 po pola tablete .Cesto nocu imam hipoglikemije i nisam sigurna da mi je insulim bas odredjen kako treba !Zanima me da li je moguce da se vremenom insulin izbaci i kako poboljsati rad pankreasa posto mi je na donjoj granici ?2oo3 godine sam isto tako imala Kusing i operisala cistu na hipofizi tada mi je posle operacije secer bio 12 i regulisala sam ga gluforminom i ishranom posle toga nisam imala problema i sve je bilo ok sve do pre nekih mesec dana . Zanima me gde mogu otici u savetovaliste ?Kada sam izasla iz bolnice na otpustu su mi predlozili Vrnjacku banju ali mi to moraju odobriti u socijalnom koje su sanse i koliko se to placa ?aparat za merenje secera nisam dobila i da li se to uopste dobija od socijalnog ? Zanima me i koje su mi sad povlastice i da li ih uopste ima posto vidim da su svi razocarani jer o nama niko ne vodi racuna !Molim odgovor i unapred se zahvaljujem !
Postoji cela tema o dijabetesu na forumu o svim vaznim stvarima koje treba da znate. Ako se ne osecate dobro, morate kod endokrinologa da vam eventualno iskoriguje terapiju. Preko socijalnog dobijate iglice i tracice za merenje nivoa secera u krvi i to na mesec dana.
Morate vi da se aganzujete, raspitate o savetovalistima, da komunicirate preko Neta sa ljudima, koji imaju isti problem kao vas. Na zalost, nemojte mnogo ocekivati da ce drugi da se cimaju, morate sve sami da iscackate...