a joj koliko pitanja imam
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
a joj koliko pitanja imam
Pre mesec dana mi je ustanovljena dijagnoza melitusa 1 insulinozavisna primam mikstard 30 novolet pre podne 32 i uvece 14 a za popodne i uvece glukophage 1000 po pola tablete .Cesto nocu imam hipoglikemije i nisam sigurna da mi je insulim bas odredjen kako treba !Zanima me da li je moguce da se vremenom insulin izbaci i kako poboljsati rad pankreasa posto mi je na donjoj granici ?2oo3 godine sam isto tako imala Kusing i operisala cistu na hipofizi tada mi je posle operacije secer bio 12 i regulisala sam ga gluforminom i ishranom posle toga nisam imala problema i sve je bilo ok sve do pre nekih mesec dana .
Zanima me gde mogu otici u savetovaliste ?Kada sam izasla iz bolnice na otpustu su mi predlozili Vrnjacku banju ali mi to moraju odobriti u socijalnom koje su sanse i koliko se to placa ?aparat za merenje secera nisam dobila i da li se to uopste dobija od socijalnog ?
Zanima me i koje su mi sad povlastice i da li ih uopste ima posto vidim da su svi razocarani jer o nama niko ne vodi racuna !Molim odgovor i unapred se zahvaljujem ! 
Pomocccccccc
sara79 napisao:Pre mesec dana mi je ustanovljena dijagnoza melitusa 1 insulinozavisna primam mikstard 30 novolet pre podne 32 i uvece 14 a za popodne i uvece glukophage 1000 po pola tablete .Cesto nocu imam hipoglikemije i nisam sigurna da mi je insulim bas odredjen kako treba !Zanima me da li je moguce da se vremenom insulin izbaci i kako poboljsati rad pankreasa posto mi je na donjoj granici ?2oo3 godine sam isto tako imala Kusing i operisala cistu na hipofizi tada mi je posle operacije secer bio 12 i regulisala sam ga gluforminom i ishranom posle toga nisam imala problema i sve je bilo ok sve do pre nekih mesec dana .Zanima me gde mogu otici u savetovaliste ?Kada sam izasla iz bolnice na otpustu su mi predlozili Vrnjacku banju ali mi to moraju odobriti u socijalnom koje su sanse i koliko se to placa ?aparat za merenje secera nisam dobila i da li se to uopste dobija od socijalnog ?
Zanima me i koje su mi sad povlastice i da li ih uopste ima posto vidim da su svi razocarani jer o nama niko ne vodi racuna !Molim odgovor i unapred se zahvaljujem !
-
Vanjina mama
- Aktivan član

- Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: a joj koliko pitanja imam
Povlastice?
Ne plaćate participaciju.
I to je manje-više to.
Ne plaćate participaciju.
I to je manje-više to.
-
dannina
- Aktivan član

- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: a joj koliko pitanja imam
Postoji cela tema o dijabetesu na forumu o svim vaznim stvarima koje treba da znate. Ako se ne osecate dobro, morate kod endokrinologa da vam eventualno iskoriguje terapiju. Preko socijalnog dobijate iglice i tracice za merenje nivoa secera u krvi i to na mesec dana.
Morate vi da se aganzujete, raspitate o savetovalistima, da komunicirate preko Neta sa ljudima, koji imaju isti problem kao vas. Na zalost, nemojte mnogo ocekivati da ce drugi da se cimaju, morate sve sami da iscackate...
Morate vi da se aganzujete, raspitate o savetovalistima, da komunicirate preko Neta sa ljudima, koji imaju isti problem kao vas. Na zalost, nemojte mnogo ocekivati da ce drugi da se cimaju, morate sve sami da iscackate...