Jezik ispucao od rodjenja!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
*No*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 04, 2014 10:57 pm

Jezik ispucao od rodjenja!

Post od *No* »

Ljudi ja sam iz BiH i evo od 2 god. zivota sam primetio da mi jezik sav ispucao.
Nisam opracao paznju, kada sam zavrsio Osnovnu stanje se pogorsalo da valja linije sa desne i lijeve strane duboke gotov 1cm.
Nisam debeo ima tacno 56kg visine 185cm nikad nisam ima neki problema ne izljecive bolest i slicno.
Jesam bio po nekad nahladjen, rodjen sam kao normalna djeca bez problema.

E sad isao sam doktoru i kaze da nije to nista i dao mi lek odem u Apoteku i podignem izgledao je ljubicaste boje isto tekucina pospe se po jeziku i ofarba ga i bude gotov 20h i povo mazao sam 4 meseca, nikakve razlike nije bilo idalje isto.

I ae neise prestanem razmisljat krenem u srednju 2 god. i samo kad sam vidio bas danas jezik ima prozrez razmaka 2cm a dubina oko 1.50cm i jos nesto.
Nemam bjeline na jeziku i ne boli kada jedam ljutu hranu sve oky.

Pomazite ako znate za milostninjuu ljudi otpasce mi jezik. :oops: :oops: :oops: :cry:
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: Jezik ispucao od rodjenja!

Post od Dejanbg »

Stanje se zove lingua scrotale, lingua scrotalis, lingua fissurata itd... Ukucaj nešto od ovoga na guglu pa pogledaj slike da li liči.

Može biti udruženo sa još nekim urođenim poremećajima, ali i samo za sebe kao što je verovatno kod tebe. U tom slučaju nije ništa opasno niti se ne leči. Jedino obrati pažnju na higijenu jer se u dnu tih brazdi može zadržavati hrana, pa bakterije itd...
*No*
Novi član
Novi član

Post od *No* »

Dejanbg napisao:Stanje se zove lingua scrotale, lingua scrotalis, lingua fissurata itd... Ukucaj nešto od ovoga na guglu pa pogledaj slike da li liči.

Može biti udruženo sa još nekim urođenim poremećajima, ali i samo za sebe kao što je verovatno kod tebe. U tom slučaju nije ništa opasno niti se ne leči. Jedino obrati pažnju na higijenu jer se u dnu tih brazdi može zadržavati hrana, pa bakterije itd...
Slika

jbg perem zube svaki dan po 3 puta Cim ustanem u podne i pre vece spavanja.
Al nis ne pomaze.
Jedino da sad kazes neki lijek.
Da barem probam. :(
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

U kom smislu ništa ne pomaže?

Ne znam da li si shvatio, ali jezik je jednostavno takav, nema načina da se to promeni. Ali nemoj da te to plaši, to nije nikakav problem sem što moraš da vodiš malo bolju higijenu.
*No*
Novi član
Novi član

Post od *No* »

Dejanbg napisao:U kom smislu ništa ne pomaže?

Ne znam da li si shvatio, ali jezik je jednostavno takav, nema načina da se to promeni. Ali nemoj da te to plaši, to nije nikakav problem sem što moraš da vodiš malo bolju higijenu.
Zar nema lijeka nekog da zaraste barem u 1/3 ove linije kod mene su vece i svake godine vece i dublje.
Al mora nes postojat.
Bilo sta, masti ulja kreme terapije, ljudi kako da zivim sa ovim pa ne mogu vazdan se smijem a u zivotu nikad jezika nisam pokazao sem ocu jer njega samo imam :cry:
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

To se ne leči jer u suštini nije nikakva bolest.
Veruj da se to mnogo manje vidi nego što ti misliš :wink:
Kad isplaziš i razvučeš jezik onda se vidi više, ovako u govoru i smejanju ne toliko.
*No*
Novi član
Novi član

Post od *No* »

Dejanbg napisao:To se ne leči jer u suštini nije nikakva bolest.
Veruj da se to mnogo manje vidi nego što ti misliš :wink:
Kad isplaziš i razvučeš jezik onda se vidi više, ovako u govoru i smejanju ne toliko.
Rado bi ti slikao da vidis kad skupim jezik koliko je ako kamo kad rasirim ono bas.
Pa ne ide mi u glavu ako nije bolest sta je onak.
Al najgore mi se ev sad prije neki 15s stavio sodu bikerbonu da vidim ujeda na otvore te. al ono bas a prednji dio jezika kao drni kad pritisnem od vilicu gornju. :o
Odgovori