Jetrene probe '???

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Zlatkoo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 13, 2006 10:23 pm

Jetrene probe '???

Post od Zlatkoo »

Jetrene probe
--------------------------------------------------------------------------------

Dobar dan !
Doktoru sam se javio zbog bolova s desne strane od pupka ispod podrebrice..Nalaz krvi je pokazao da imam povišene jetrene probe AST 60 (max. 38); ALT 136 (max. 48); UK.BILIRUBIN 20.2 (max. 20); KOLESTEROL 8.1 (max. 5) svi ostali nalazi su bili u redu uključujući i gama-gt...Doktorica me je poslala na dijetu u kojoj sam skinuo 6kg (sada imam 71.5) no bolovi nisu nestajali tj. od 7 dana u tj. 3 osjetim nekakvu bol a ostale dane ništa..Ne pušim, ne drogiram se , imam uredan sex.život..Upravo sam dao krv za markere na hepatitis, mononukleozu ...itd..Ne osjećam se umorno, lim. čvorovi i žlijezde nisu nateknute..UZV je pokazao da mi je jetra malo masnija ali ništa ozbiljno svi ostali organi su u redu i norm.veličina..Ja Vas od srca molim za Vašu moguću dijagnozu jer nikad nisam bio bolestan i sada sam malo prestrašen..Unaprijed zahvaljujem !
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Zlatkoo, odlicno je sto si konacno odradio sve te analize, sada ti samo preostaje da secekas rezultate. Ja sam ti vec pisala na tu temu, i ako se iskljuce hepatitisi, najverovatnije se radi o masnoj jetri! :wink:

Da ne pisem sada unapred "sta bi bilo kad bi bilo", javi se kad dobijes rezultate!

Pozdrav, Majja :wink:
Odgovori