jesu li ovo hemoroidi???

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: jesu li ovo hemoroidi???

Post od tamaraft »

U pitanju je veliki spoljashnji hemoroid!

Ovo ne smete da zapustite!

javite se lekaru odmah, zakazite pregled kod hirurga!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
malina12
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 11, 2011 4:30 pm

Post od malina12 »

tamaraft, hvala puno na odgovoru, smanjilo se potpuno,nemam smetnje, ali je i dalje tu.
Otici cu kod dr, prvo moram kod svog lekara opste prakse.
malina12
Novi član
Novi član

Post od malina12 »

hm, cek tamaraft, jesi ti na moj posto odgovorila, ili na prvi, onaj sto je otvorio ovu temu?
ovo je stara tema, ja sam je nasla na search-u, pa da ne bi otvarala novu, ovde sam napisala svoj post, i stavila 2 slike
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

odgovor se odnosio na vase dve slike!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
perhan99
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 16, 2011 10:15 pm
Kontakt:

Post od perhan99 »

Kako ovi hemoroidi nisu ranije lijeceni nije mi jasno
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Iz najcesceg razloha u svetu medicine: STRAH! Sramota, glupost, neodgovornost prema sebi!

Bitno je resiti problem!
malina12
Novi član
Novi član

Post od malina12 »

Promena kod mene se desila u roku od 10-14 dana, ne bih to smatrala zapustenim. U toku te 2 nedelje sam bila i na redovnom pregledu kod mog ginekologa, koji mi rece "imate i jedan hemoroid...." Dok sam dosla posle uputa dr opste prakse, hemoroid se potpuno povukao, dr mi je dao cepice i neki prasak, koji se uspe u lavor pun vode i sedi u njemu, hm....
Rekao mi je ako opet naraste, da tad dodjem, jer sada on ne vidi nikakav krupan problem...
Zato molim Vas, veoma je ruzno generalizovati, ne poznajes osobu koja pise, a ni situaciju, tema i slike su dovoljno nezgodne, a i napisala sam u prvom postu da promena traje 2 nedelje, ova max velicina je trajala 24h bukvalno. U sve me mozete svrstati, ali ne u "zapusten" slucaj...Zapusten slucaj po mojim merilima traje nedeljaMA, mesecima, ili ne daj Boze godinama...Cim se promena pojavila, ja jesam reagovala, s tim da sam isla na pregled kod ginekologa jer se partner leci od kondiloma, pa sma pomislila da je to kondilom. Kad sam zavrsila preglede kod ginekologa (sve u redu, svi rezultati odlicni, nemam ni kondilome, papa II, itd...) otisla sam kod dr opste prakse da resim problem hemoroida.
Helpplease
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 14, 2011 1:14 am

Post od Helpplease »

Uf, imam užasan i ekstremno bolan problem. Tražeći neku pomoć na internetu naleteh na ovu temu (sa slikama). Ubi me radoznalost, pa reših da i ja uslikam i da vidim šta me to ubija od bolova...i imam šta da vidim... Ovo je užasnije od drugih slika, pa se prepadoh šta li nije u redu samnom?! Šta je ovo moje? Isto hemoroidi? UPOMOĆ! Sve masti i lekovi na tržištu nisu mi ni od kakve koristi bili do sada, u stvari, jesu ponekad i na kratko, ali ovo ne prolazi...
Slika
summer1969
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 03, 2013 11:12 pm

Post od summer1969 »

I ja vec 3-4 dana imam problem sa hemoroidima. Nikada mi nije trajalo tako dugo, obicno nikad duze od par dana, cak su jednom izgledali gore nego sada, ali su se bez ikakve terapije povlacili. Sada koristim Faktu, ali nikako da splasnu. Sto je jos gore primecuje se i prisustvo crne boje na obe strane (uslikana je samo strana gde je to nesto izrazenije). Stolice su mi relativno uredne, mada vec duze vreme imam problema sa, kako je lekar to nazvao, iritabilnim kolonom, ali i to povremeno. Uglavnom ovi hemoroidi su mi se javili nekako naglo, mada stolica nije bila previse tvrda i siroka, kakva mi je cesto bila pa ipak nije dolazilo do njihove pojave. Na osnovu slike sta mi predlazete, da li da nastavim da koristim Faktu i nadam se da ce se smiriti ili da se odmah javim lekaru, a za to bih morao da odem do Nisa ili Kraljeva, posto tamo gde zivim nema lekara te struke, nema ni gastroenterologa, da ne pominjem proktologa.Slika
Odgovori