Evo jos jedno pitanje s moje strane, cisto iz radoznalosti.
Naime, dosta dugo, odnosno skoro od kad znam za sebe(znaci 20 godina) osecam "pistanje" u levom uhu koje je dosta tiho, koje oce nekad da preraste u "zvonjavu" kada je noc i kad sam jako umoran. Gotovo nikad nisam obracao paznju na ovo dok nisam procitao da se ovo stanje zove Tinitus. Da li neko moze da mi kaze jel to ozbiljno, i treba li se leciti? I da li je ovo cesto "stanje" (procitah da nije bolest)
Znaci, ne pravi mi probleme uopste tokom dana, pa ni nocu ne mislim o tome, i uopste nema problema, i tada nema ni "pistanja-zujanja", ne osecam nikakav bol, samo to zujanje. Isao sam jednom kod doktora pre skoro 2 godine, koji mi je gledao usi i rekao da u levom uhu (ovom gde i cujem pistanje) nedostaje "refleks Eustahijeve Tube".....sta god to znacilo, pa mi je dao i neke kapi kao terapiju (tada sam mu se prvi put pozalio na zujanje, a do tad kazem nisam mnogo obracao paznju pa ni ne znam dal je nastalo od necega, ili sam se maltene rodio sa tim), ali to nista nije promenilo niti pomoglo. Zujanje je ostalo, samo sam ja prestao da se opterecujem time, i zivim kao da ga ni nema.
Dakle, cisto iz radoznalosti me zanima
Jel ovo tinitus?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Jel ovo tinitus?
Tinitus-na latinskom zujanje u usima. ORL pregled, mada u usima moze da zuji i od umora, anemije, znaci proveriti krvnu sliku.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Pre svega, smatra se da je tinitus simptom, a ne bolest. Njegovi uzroci mogu biti visetruki pocevsi od oboljenja uha i slusnog nerva, oboljenja centralnog nervnog sistema, pa do opstih oboljenja. Obratite se ponovo orl lekaru i nek vam se uradi otoneuroloski pregled, tonalna audiometrija, timpanometrija, tinitusometrija sa ciljem odredjivanja objektivnog ili subjektivnog tinitusa, itd. Za pocetak nije potrebna krvna slika, nemojte je sami raditi bez napomene orl lekara. Kasnije eventualno lipidni status, hormonalni status, glikemija.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
specijalista maksilofacijalne hirurgije
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Maj 14, 2016 8:44 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Za sve zainteresovane koji osećaju simptome zujanja ili šuštanja u ušima Audiovox organizuje informativno predavanje o dijagnostici i savremenom rešavanju ovog problema. Ispod su teme koje će biti obrađene od strane stučnjaka iz ove oblasti:
I tema - OŠTEĆENJE SLUHA - Jelena Trnavac, diplomirani defektolog surdoaudiolog
II tema - ZUJANJE U UŠIMA: UZROCI , DIJAGNOSTIKA I TRETMAN - Dr Galina Joković, specijalista ORL i subspecijalista audiologije
III tema - STIGLA JE POMOĆ ZA TINITUS - Gorica Mladenović, diplomirani defektolog surdoaudiolog
Dođite da razmenimo iskustva i odgovorimo na sva vaša pitanja u vezi tinitusa.
MESTO ODRŽAVANJA: Audiovox, Bulevar Zorana Đinđića 96, lokal 5, Novi Beograd
DATUM I VREME : Subota 21.05.2016 u 10h
PRIJAVITE SE ODMAH jer je broj mesta ograničen, prijave možete izvršiti na telefon
011/26-21-071 svakim radnim danom od 8 do 20 časova i subotom od 9 do 13 časova.
Tribina je besplatna.Namenjena je ljudima koji imaju problem zbog zujanja u usima.
Uglavnom ovakva predavanja drzim kolegama lekarima.Mislim da je vazno da ljudi koji imaju poblem budu upoznati i ukljuceni u svoje lecenje,ili bar dobiju smernice i savete.
Meni kao lekaru ,najveci problem je googl doktor .
Dodjite da razgovaramo o tinitusu.Mozda napravimo prve korake ka stvaranju udruzenja.
Dodjite da vidite da niste sami u svojoj muci,ma kako drugima izgledala mala.
I tema - OŠTEĆENJE SLUHA - Jelena Trnavac, diplomirani defektolog surdoaudiolog
II tema - ZUJANJE U UŠIMA: UZROCI , DIJAGNOSTIKA I TRETMAN - Dr Galina Joković, specijalista ORL i subspecijalista audiologije
III tema - STIGLA JE POMOĆ ZA TINITUS - Gorica Mladenović, diplomirani defektolog surdoaudiolog
Dođite da razmenimo iskustva i odgovorimo na sva vaša pitanja u vezi tinitusa.
MESTO ODRŽAVANJA: Audiovox, Bulevar Zorana Đinđića 96, lokal 5, Novi Beograd
DATUM I VREME : Subota 21.05.2016 u 10h
PRIJAVITE SE ODMAH jer je broj mesta ograničen, prijave možete izvršiti na telefon
011/26-21-071 svakim radnim danom od 8 do 20 časova i subotom od 9 do 13 časova.
Tribina je besplatna.Namenjena je ljudima koji imaju problem zbog zujanja u usima.
Uglavnom ovakva predavanja drzim kolegama lekarima.Mislim da je vazno da ljudi koji imaju poblem budu upoznati i ukljuceni u svoje lecenje,ili bar dobiju smernice i savete.
Meni kao lekaru ,najveci problem je googl doktor .
Dodjite da razgovaramo o tinitusu.Mozda napravimo prve korake ka stvaranju udruzenja.
Dodjite da vidite da niste sami u svojoj muci,ma kako drugima izgledala mala.