jedva spasena beba

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
andric r
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 19, 2008 2:30 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

jedva spasena beba

Post od andric r »

Molim vas za pomoc! Mojoj bebi koja danas ima 40 dana drugog dana nakon rodjenja odstranjena je slezina.Ruptura slezine je posledica neodgovornosti sestre koja ga je najverovatnije ispustila u porodilistu drugog dana.Rodjen je kao super beba sa ocenom 9.9, tezak 4050g,dugacak 55 cm,da bi drugog dana u katastrofalnom stanju bez katetera, sonde transportovan za beograd.Lekari na prijemu su razmisljali da li da zapocinju operaciju zbog jako loseg stanja.Slezina je odstranjena, oporavak je dobro prosao zahvaljujuci vrhunskom osoblu UDK u tirsovoj kome dugujemo veliku zahvalnost jer su nam spasili dete.Ono sto mene zabrinjava je to sto je jako mali broj novorodjencadi bez slezine i sto se njemu zivot promenio tog 15. 2.(ugrozen je zivotno respiratornim infekcijama i sepsom).Molim sve one koji imaju bilo kakvo iskustvo sa ovim problemom da me kontaktiraju)
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm

Post od Dragana Petrovic »

Samo zelim da Vas podrzim i pozelim Vam sve najbolje!!!! Slezina nije vidalni organ i bez nje se normalno zivi i prozivi zivotni vek, ali nisam upoznata sa takvom problematikom na samom rodjenju, ali nadam se da se to ne razlikuje bitno od npr. malo starijeg deteta. Poljubite bebu i naka nam je ziva i zdrava sto godina!!!!
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm

Post od Dragana Petrovic »

oprostite, umesto vidalni treba VITALNI!
andric r
Novi član
Novi član

Post od andric r »

Hvala na podrsci,ali nije sve tako bas bezaleno.Slezina nije vitalni organ ali ima jednu vrlo bitnu ulogu u organizmu, a to je da ona proizvodi bela krvna zrnca i na taj nacin stiti organizam od svih mogucih infekcija.Tako da i najmanja prehlada,ili ne daj Boze povisena temperatura moze biti jako opasna.Dete mora da primi antibiotik odmah, pa tek onda u najkracem roku da stigne do lekara.Postoji niz vakcina koje bi donekle bile odredjeni vid zastite i koje se primaju uz postojece koje su predvidjene.Najkriticniji period je do pete godine, a onda ostali organi preuzimaju njenu funkciju.Mnogo bi mi znacilo da saznam jos nesto vise od nekog sa istim problemom,ali takvh slucajeva nazalost ima jako malo, gotovo samo u knjigama.Nas su ubedili da je to porodjajna povreda,iako imamo dokaza i otkrilo se da je dete ispuseno iako to niko nece nikada priznati Strasno!
andric r
Novi član
Novi član

Post od andric r »

Greska,beba je ispustena najverovatnije prilikom kupanja,jer prvog dana nakon porodjaja rezultati krvi bili su odlicni,hemoglobin 165, a drugog uvece kada se to desilo 64,sto znaci da je unutrasnje krvarenje od drugog dana krenulo, a ne kako oni kazu da je povreda sa porodjaja.To bi se videlo pri prvoj analizi krvi.
progoran
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2004 11:10 pm

Post od progoran »

ja se ne razumem oko tih stvari ali evo pruzam vam javno podrsku u svemu sto prezivljavate. Licno ja bih stvar isterao do kraja jer ove nase bolnice izuzev par kako ste naveli institucija su ispod nule pozdrav i sve najbolje zelim vasoj bebi i vama ziva bila bez ikakvih problema 100 godina
Odgovori