Jedno pitanje vezano za virus/grip

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Lord1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 7:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Jedno pitanje vezano za virus/grip

Post od Lord1 »

Od nedelje sam poceo da kasljem blago, kao neki blagi nadrazaj, bez sekreta. U ponedeljak sam dobio temperaturu, varirala je od 37.2 do 37.6. Cekao sam da dodje utorak da bih pozvao studentsku polikliniku (tacnije, da prodje 3 dana) da pitam za simptome, jer sam obavesten da u ovom periodu prvo treba nazvati doktora pa onda ako oceni da je potrebno, da dodjem na pregled. Doktorka koja se javila me je saslusala, rekoh joj za temperaturu i kasalj, nema slivanja sekreta iz nosa, nema sekreta iz pluca, ne kijam, nemam bolove u misicima i zglobovima (izuzev upale trbusnjaka od kaslja haha), takodje da napomenem, glavobolja mi se javila par puta, prosla je sama od sebe i nema je vec 2 dana. Elem, u utorak ujutru kad sam pozvao doktorku sam izmerio temperaturu 38.3 i tog dana je bila tolika sve do srede popodne, na sta je ona meni rekla da ne moram da dodjem ukoliko mi ne bude gore sutradan, a tako nije bilo. E sad, dolazi ono glavno pitanje, pomenuo sam i da me boli na ostar pogled u stranu iznad ociju, blag bol, koji osecam skoro uvek kad sam prehladjen ili bolestan. Obicno taj bol prodje kroz koji dan, a ja ga osecam od ponedeljka, a sada je vec cetvrtak vece. Ona mi je tada u utorak rekla da je to sigurno zbog temperature i da ce proci kad prodje i ona, a prosla je jos juce. Moje pitanje je zasto me boli i dalje iznad ociju, i da li to nesto znaci? Napominjem, vise nemam temperaturu, shvatam da treba jos koji dan da prodje da bih se potpuno oporavio, ali me brine to sto je taj bol ostao kao poslednji simptom, cak se i kasalj jedva javlja, nemam nadrazaj sve dok me ne natera da iskasljem jednom u sat i po do dva. Zaboravih da napomenem, rekla mi je da je obican virus ili grip u pitanju, nije A H1N1, niti misli da je sezonski. Sta mislite o ovome, da li treba nesto da pijem dodatno, ili mozda moram na pregled jer mi ovaj simptom nije dugo trajao nikad, uvek 2-3 dana, ovo je vec 4ti.

Moja terapija je bila sledeca: od ponedeljka pijem Aspirin C par casa dnevno, oko 1,5 do 2 caja dnevno, od utorka pijem coldrex po 2 tablete odjednom, u ova 2 dana sam popio 8, veceras cu jos 2 i ostaju mi jos 2 za sutra. Nisam pio nista protiv glavobolje, samo sam lezao i odmarao, nisam nigde izlazio, postujem izolaciju u kuci dok se ne oporavim.

Ako neko ima bilo kakav odgovor, iskustvo ili misljenje o ovom bolu neka napise, svaki odgovor je dobrodosao, hvala unapred. :)
goodbyemylover
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 25, 2009 6:20 pm

Re: Jedno pitanje vezano za virus/grip

Post od goodbyemylover »

i......

je li grip ? :P
Odgovori