jedno pitanje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
ana_17
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 10, 2009 9:20 pm

jedno pitanje

Post od ana_17 »

moze li doktor pri preslusavanju cuti ako nesto nije u redu sa srcem? mene cesto boli u prsima, a u zadnje vrijeme me preslusalo jedno 5 razlicitih doktora i nitko nije rekao da trebaju daljnje pretrage. trazila sam uputnicu za dalje no doktor kaze nema potrebe. pa ako bi mi netko odgovorio na pitanje bila bi mu zahvalna
hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Re: jedno pitanje

Post od hunter »

Ne moze
BVolovi mogu biti raznog porekla
Prvo EKG...
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

slusanjem se mogu otkriti valvularne mane, i naslutiti poremecaji ritma. ako se cuje sum ili aritmican rad srca ide se na dalju djagnostiku.
kod sumnje na anginu pectoris mora da se uradi ekg i test opterecenja
ana_17
Novi član
Novi član

Post od ana_17 »

hvala vam na odgovorima.
naručila sam se na ekg, no termin sam dobila tek sredinom 2 mj...
inace se ti bolovi uvijek javljaju u mirovanju, jako, jako rijetko pri naporu.
inace imam naviku brzog hodanja i pola drugara me jedva prati :P i tada nisam nikada osjetila bol. zivim na 8 katu zgrade i pri penjaju takoder nikada nema bolova.
bolovi su vise kao neko peckanje, ponekad probadajuca bol koja brzo prestane i javlja se gotovo po cijeloj lijevoj strani prsa
nadam se da ce ispasti sve u redu na kraju
boki86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 14, 2009 7:07 pm

Post od boki86 »

Kakvo narucivanje za ekg :o

Ja sam skoro radio ekg 3,4 puta u 2 dana... nema nikakvog narucivanja niti cekanja, dodjes kod porodicnog doktora i uradis za 5 min.
ana_17
Novi član
Novi član

Post od ana_17 »

znam da to tako ide inace, no moj doktor nema ekg u ordinaciji... vec 2 godine govori kako ce ga kupiti uskoro... narucila sam se u bolnici na kardioloski pregled na kojemu ce mi raditi ekg za pocetak. kasnije ako bude trebalo daljnje pretrage. tako mi je receno kada sam se isla naruciti. a lista cekanja je u bolici po 3 mjeseca, tako da sam jos i dobar termin dobila. relativno brzo
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Da li ovo 17 znachi broj vashih godina?

Ako je tako morate u svakoj ustanovi primarne zashtite, domu zdravlja kom pripadate, morate imati prednost.

Zashto chekati 3 meseca? Ako imate uput obratite se kardiologu u vashem domu zdravlja, nema potrebe ici u klinike i bolnice zbog EKG? U krajnjem sluchaju uradite EKG privatno, nije to sad veliki novac a vredi psihicki mnogo da uradite sve pretrage sada a ne tek za 3 meseca ili mesec dana!

Da li imate vishak kilograma, psihichke smetnje, probleme sa disanjem, astmu, skoliozu kichmenog stuba?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
ana_17
Novi član
Novi član

Post od ana_17 »

tako je, imam 17 godina, za par dana cu 18...
kod nas u domu zdravlja nema ekg*a, tako da je jedino rjesenje naruciti se u bolnicu koja je u drugom gradu jer inace zivim u jednom selu u kojemu ima jedan doktor...
vjerovatno cu se naruciti na ekg privatno
visak kilograma nemam, na 170 imam 55 kg
psihicke smetnje mislim da nemam, ponekad osjecaj straha pred test, uvijek pred javna izlaganja nekakva (ubrzan rad srca, znojenje, tresavica...)
hm... alergicna sam na trave i cvjetanja te mi ponekada bude tesko disati, imam pumpicu koju koristim po potrebi, no samo sam ju jednom koristila i to kada sam bila u polju punom ambrozije
a sto se kicme tice... boli me ona dosta, posebno vratni dio i dio oko lopatica
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

A da li ste ikad kontrolisali funkciju shtitne zlezde, hormone? Mada sa 17 godina u mladom organizmu je haos sa hormonima :)

Ne znamo mi preko foruma ovako da Vam kazemo shta je to lekar mogao da chuje prilikom pregleda, ali nishta nece shkoditi da uradite ekg, kao ni svakome od nas! Mozda je tak tokom pregleda postojal aneka ritmija i ubrzan rad srca od straha, trenuntnog umora, hormona...Da li imate redovne menstrualne cikluse?

Da li je neki poremecaj kichme dijagnostikovan ili je samo u pitanju bol koji je normalan tokom rasta i razvoj mladog organizma? Da li ste fizichki aktivni, trenirate neshto?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
ana_17
Novi član
Novi član

Post od ana_17 »

jesam, prije 3 mjeseca sam vadila sam tsh i t4, nalaz uredan.
rekla sam mu tada da me tako zna boliti i dosta dugo me preslusavao, i kaze necuje nista sto bi trebalo zabrinjavati, kao nemam sumova i ne uocava aritmije, no bol je i dalje prisutna
menstruacije redovite
za bol u kicmi je receno da je vjerovatno vratna kraljeznica u pitanju, no da cemo jos pricekati pa vidjeti kako ce biti
no nebi bilo lose slikati, no drugom prilikom ako se stanje ne popravi
a to u kicmi su vise trnci u vratnom dijelum, bol pri okretanju glave
sportom se i nebavim bas, u skoli na tjelesnom jedino kosarka 2x tjedno
i ponekad me boli u zeludcu bas visoko gore, pa ako to mozda moze utjecati na to.
hvala na odgovoru :wink:
Odgovori