Javni WC

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 12:21 pm

Javni WC

Post od cinnamon girl »

Ovo je vise pitanje za zene nego za muskarce, kada idete u WC na nekom javnom mestu (autobuska stanica, benzinska pumpa, restoran) da li sedate na dasku ili ne i koliko je rizicno doci u dodir sa wc soljom na takvim mestima. Ja obicno ne sedam ali desi se da slucajno dodirnem odecom ili donjim vesom dasku ili onu keramiku koja nije uvek najcistija. Koliko u takvim slucajevima postoji rizik da se dobije neka infekcija? Molim nekog doktora da odgovori.
Da bi se pobedio strah od smrti, prvo se mora savladati strah od zivota.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Nikada nigde ne sedam, osim na sopstvenu :lol: i dezinfikujem nakon svakoga ko mi udje u wc.

Ti i kad dotaknješ svojom odećom dasku, to je obično sa spoljne strane, zar ne?! Tako da mislim da tako ne može. Nisam sigurna. Ali u koliko bi se desilo da uprljaš unutrašnju stranu veša, mislim da je zaraza moguća.

Odlično pitanje, jedva čekam da vidim i druga mišljenja!! :wink:
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Takodje nikad ne sedam, uvek cucim ili ako je hica pa mora da se izvrsi velika nuzda onda stavim tolet papri na dasku i to temeljno, da slucajno ne dodirem istu.
E sad, citala sam negde da je sprovedeno neko istrazivanje i da je dokazano da je daska daleko cistija od recimo kvake, onog gde vucete vodu, cesme itd.
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 12:21 pm

Post od cinnamon girl »

girl_from_nowhere napisao: E sad, citala sam negde da je sprovedeno neko istrazivanje i da je dokazano da je daska daleko cistija od recimo kvake, onog gde vucete vodu, cesme itd.
Zvuci paradoksalno ali mozda ima istine u tome. Tako sam ja s nevericom negde procitala da su stopala cistija od dlana i prstiju ruke.
Da bi se pobedio strah od smrti, prvo se mora savladati strah od zivota.
medi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 9:44 pm

Post od medi »

I ja sam cucavac :), ili eventualno stavim papira ako je velika nuzda.
Moje misljenje je da su male sanse da se tako zarazis osim ako wc nije na nekom zaraznom odelenju.

Inace bi bila epidemija!
belem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Apr 29, 2007 9:44 pm

Post od belem »

Ja sam bas gadljiva na javne toalete, izbegavam da ih koristim, jedino kad bas, bas moram, recimo kada putujem autobusom celu noc i slicno.
Cucim uvek, naravno, ali ja sam pre svega gadljiva na kvake i na ona stvorenja kojim se povlaci voda na wc solji; i ja sam negde citala da tu ima vise bakterija i mikroorganizama nego na wc dasci, sto je po meni i logicno. Jer odmah nakon nuzde hvatamo se za te kvake koje verujem da se nikada ne peru i dezinfikuju, za razliku od wc dasaka.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

girl_from_nowhere napisao:.
E sad, citala sam negde da je sprovedeno neko istrazivanje i da je dokazano da je daska daleko cistija od recimo kvake, onog gde vucete vodu, cesme itd.
To je živa istina!!!!!!
Odgovori