imam 21 godinu,seksualno sam aktivna 3 godine,imala sam dva partnera od toga je poslednji 2 godine,prije dvije godine sam bila na sist.pregledu i ginekolog mi je rekao kako imam nesto na grlicu materice i da trebam da radim papa test.
jako se plasim odg.pa se jos nisam usudila otici na pregled,za te dvije godine se nije nista promjenilo,osjecam se odlicno,ali menstruacije mi nikad nisu bile redovne,dobijem ih uvjek u razmaku od 3-10 dana..
znaci li sve ovo da ja imam nesto ozb na grlicu materice?
jako zabrinuta
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: jako zabrinuta
Ako misliš da si dovoljno odrasla da imaš seksualne odnose, onda treba da budeš i dovoljno odrasla da ideš redovno na preglede - obično jednom godišnje - kontrolišeš šta treba da se kontroliše, informišeš se i suočiš sa eventualnim posledicama a ne da bežiš od toga. Mislim, možeš i da bežiš ali to ti na duže staze neće biti nimalo pametno.
Verovatno je u pitanju samo ranica na grliću, to dosta žena ima, kod nekih se spaljuje, nekima se samo prati.
Verovatno je u pitanju samo ranica na grliću, to dosta žena ima, kod nekih se spaljuje, nekima se samo prati.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 12, 2011 10:10 am
da,da rekla mi je da imam ranicu na grlicu materice...
da svakako,ali jako se plasim odg da je nesto opasno..
da svakako,ali jako se plasim odg da je nesto opasno..
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Normalno je da se plašiš. Nije normalno da se plašiš toliko da ne uradiš ništa. Šta god da je, kad se otkrije na vreme može da se sredi. Ali ako gubiš vreme plašeći se po dve godine i ne radeći ništa - i uopšte, kakav je to život kad ga živiš u strahu - onda naravno da su veće šanse da će se nešto iskomplikovati.
Naravno da nije lako stisnuti petlju ali je to ipak manje od dva zla.
Naravno da nije lako stisnuti petlju ali je to ipak manje od dva zla.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 12, 2011 10:10 am
znaci ta ranica na grlicu,ne mora da znaci da je nesto opasno,ali moze biti?
jako sam ti zahvalna,jer cu zasigurno preuzeti mjere..
jako sam ti zahvalna,jer cu zasigurno preuzeti mjere..