Jako sevanje u glavi

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

zarkoj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 08, 2009 9:49 am

Jako sevanje u glavi

Post od zarkoj »

Dobar dan svima zelim.

Unapred se izvinjavam na predugom tekstu.

Moja prica je sledeca i pocela je 01.01.2018. Do tog dana nisam posecivao doktore izuzev u nekoliko navrata zbog prehlade ili gripa. 31 godina starosti. Visina 175cm, tezina 68kg. Bavio se rekreativno biciklizmom, stoni tenisom, plivanjem do pre 5 godina kada zbog profesije budem vezan za rad 8 sati za racunarom i rad za dve do tri firme. Sad planinarenje / more kad se ima vremena. Prosle godine sam u periodu od dva meseca posle svog posla radio i na svom placu ogradu, licno. Tako da sam bas bio aktivan, od kopanja do betonaze itd... dok se jedno vece (oko 22:00) nismo prestali sa radom i ja se normalno istusirao i izasao napolje da pojedemo lubenicu. U trenutku jela sam se zagrcnuo i ispljunuo zalogaj, medjutim nije proslo 60 sekundi ja sam osetio jako stezanje u grudim (slicno kao kad se napravi vakum jer sam nesto lose progutao) i naravno ostao bez svesti. U nesvesti sam bio mozda 2/3 sekunde i to sam otpisao na umor ili da mi je nesto polenulo dok sam jeo itd.... Gubitak svesti se ponovio 02.01.2018. u 5:00h ujutru. Dan pre toga sam takodje radio teske fizicke poslove, vadio i sadio vocke, kopao itd itd..... U tim danima sam osecao bol u glavi (sto nikad nisam osecao ili nisam pridavao znacaju). Otisao da kupim vocke i u voznji me se desilo da me je glava jako sevnula u levoj strani od potiljka ka slepocnici toliko jako da sam se sav najezio i uplasio. Taj dan nakon rada sam odmorio popodne i normalno otisao da spavam. Probudila me mucnina i bol u stomaku i naravno ustao da se ispraznim (i gore i dole da se tako izrazim) medjutim mi pripadne muka i takodje se onesvestim i supruga me osvesti (kaze da sam bio u nesvesti 2/3 sekunde). Naravno posle toga adrenalin radi, pritisak i puls nemoguce je izmeriti ali sam se smirio do 8:00h ujutru. I krenuo na sve analize. U trenutku prijema na dijagnostiku pritisak 145/95 - puls 110.
- Srce EKG radjen 3 puta, ultrazvuk, holter 24h (samo jedan preskok), test opterecenja (3 napredni nivo/sportisti) (samo jedan preskok). Sve je u najboljem redu kako kaze kardiolog i internista.
- Krvna slika radjena 2 puta. Na prvom povecano gvozdje (38), sve ostalo je ok, Na drugom povecani trigliceridi (3.1), sve ostalo ok. Na oba rezultata je malo povecan volumen eritrocita. Obrazlozenje da je sve to u dobrom stanju samo da se vise krecem. Od obaveza sam smanjio opustajucu aktivnost/relaksaciju.
- Mokraca, sve u najboljem redu
- Rengen glave u redu - radjen zbog udarca u glavu od pada
- CT Glave - uredan
- EEG mozda - uredan
- Ultrazvuk abdomena - uredan
- Kod ocnog - nalaz uredan 10+10 za oba oka, ocno dno, zivci, pritisak sve u najboljem redu.
- Pritisak 120-80 / puls do 90 u mirovanju. Terapija propranolol 1/2 ujutru + 1/4 uvece.
Puls se smirio na 60/70. Pritisak 115/75.
Na testu opterecenja puls max 165/85 - puls 189
Nakon svih pregleda dobio sam dijagnozu anksioznost. Razumem da sam pod konstantnim stresom ali iznosim to korektno. U svojoj porodici nemam ni najmanjih problema ni ja ni supruga ni bebac koji je na putu. :) Dobio terapiju (antidepresiv eloryqa 1/2 +0+0 / +ksalol 0.25 - 1+0+1) koju sam poceo da pijem i gde sam poceo da dobijam takve fleseve da sam momentalno prestao da pijem lekove. Posle dva dana sam prekinuo sam. Flesevi su bili tipa suzavanje puta pri voznji, omaglica, trnjenje ruku i nogu, hladne noge itd.....
Sa anksioznoscu se borim uz citanje knjiga i jake zelje i dobrim delom sam napredovao. I sve je u redu dok ne dobijem sevanje u glavi. Tad se lepo zapitam sta mi je a moj neurolog kaze tenziona glavobolja. To sevanje nastaje iz cista mira i traje 1s maksimalno ali je toliko jako da se trznem ili jauknem....
Jel ko imao takav problem......????
Da ne duzim dalje, mozda sam nesto preskocio ali bice dalje u diskusiji......
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Jako sevanje u glavi

Post od aaaca »

Мени то личи да си паничар и тремарош? Какав си био као дете по том питању?
zarkoj
Novi član
Novi član

Post od zarkoj »

aaaca napisao:Мени то личи да си паничар и тремарош? Какав си био као дете по том питању?
Kad si vec to pitao, uopste se nisam obazirao na to ali......Kao dete imao sam, pretpostavljam kao i svako dete, u jednom periodu detinstva strah od mraka ali je kratko trajalo. Imao sam tremu pred svaki kontrolni ili pismeni ali shvatam i razmisljam da je i to normalno.... Zavrsio sam dva fakulteta pa kapiram da sam i to prevazisao. Sadasnji moj posao je vodjenje jedne stane firme u nasoj zemlji. Neosporan je svakodnevni stres i napestost ali....kazem nisam se obazirao toliko na te stvari....

Sad je drugacije, kad me nesto sevne, zaboli, utrne ja prvo pomislim da nije nesto u najboljem redu....takva mi je profesionana deformacija, ako se nesto desava mora da postoji uzrok...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

И паника може да изазове стезање крвних судова и свакакве ефекте на срце и мозак.

Имаш ли проблема са кичмом или вратом?
zarkoj
Novi član
Novi član

Post od zarkoj »

aaaca napisao:И паника може да изазове стезање крвних судова и свакакве ефекте на срце и мозак.

Имаш ли проблема са кичмом или вратом?
Da razmisljam?! Razmisljam kad ce se ponovo desiti to sevanje... prosto je nemoguce o tome ne razmisljati jer je bol da covek jaukne. Recimo juce popodne ceo dan me je presevala glava.....
E sad da li ja obracam isuvise paznju na to jer prethodno nisam imao ikakvih problema....ne znam. Neurolog kaze to je tenziona glavobolja to se javlja svakom u tim periodima zivota....procice....
Meni to nije normalno, i ne moze da bude da se desava iz eto onako razloga......

Do sad nisam imao problem sa kicmom ili vratom, ali verujem da bi se to videlo na CT glave (barem vrat) ili nesto na EEG mozga.... sto se tice zivaca ili bilo cega drugog....

Desava mi se ukocenost vrata ili bol u donjem delu kicme ali moj posao je 8 sati sedenja u stolici za racunarom ili u autu.... tada se protegnem, malo razmrdam i to je to....
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Превише верујеш уређајима а још више лекарима који не знају да их користе.

Ако ти је врат понекад укочен, да ли ти је заиста потребан још неки показатељ да имаш проблема са вратом?!
zarkoj
Novi član
Novi član

Post od zarkoj »

aaaca napisao:Превише верујеш уређајима а још више лекарима који не знају да их користе.

Ако ти је врат понекад укочен, да ли ти је заиста потребан још неки показатељ да имаш проблема са вратом?!
Ta ukocenost vrata je vise kao zamor misica, i desi se jednom u mesec/dva ili se ne desi. Onaj osecaj kao da mora da krcne nesto kako bi bilo lakse. Tada lepo uradim istezanje vrata, napred/nazad, levo/desno, i to je to.... bez ikakvih problema. Dok radim istezanje nista od bolova ne osecam. Ipak sedim za racunarom 8h. Da kazem 99% afektivnog rada za racunarom.

Sva istrazivanja su radjena privatno, kod "proverenih" lekara, stvarno dobrih i po struci i kao osobe u gradu u kome zivim. I kapiram da su ljudi zavrsili skolu za to.

Sevanje u glavi se desava ponekad, ne svaki dan. Moze se desiti da sevanja nema 20 dana a isto tako moze se desiti da u jednom danu bude 5.

Vec nekoliko dana nema sevanja, ali juce na poslu mi se desilo da imam neki pritisak u levoj nozdrvi identican kao kad Vam se javi pritisak u usima. Imao sam osecaj kao da ce krenuti krv ali to je trajalo mozda 1/2 sekunde i nista vise.....

Ono sto sam uvideo je to da sto vise obracam paznju na ta neka desavanja cini mi se sve vise se pojacavaju. Recimo kad sam zaokupiran necim i to radim duze vreme nista se ne desava, onda pokusam da se setim da li sam tokom tog rada imao bilo sta od tih desavanja i ne mogu da se setim...tj. nije ih bilo ili nisam obracao paznju......

A sa druge strane kad se desi uvek se zapitam sto i kako i zbog cega....

Isao sam cak i kod hiroprakticara za kicmu / bioenergija (iz naroda, sto se kaze) koji mi je rekao da je sve u najboljem redu i da nema sta da brinem sto se kicme tice i svih ostalih organa pre svih istrazivanja i pregleda gde se na kraju ispostavilo da je tako......

Ali ja sam po profesiji masinski inzenjer i kod mene je uzrok=posledica.....
Nambr1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 31, 2008 2:46 am

Post od Nambr1 »

Превише верујеш уређајима а још више лекарима који не знају да их користе.
Ovo je vrhunac! Postoje dve varijante: da verujes uredjajima i osobama skolovanim i sa iskustvom za te stvari ili prosto dopustiti lekarima da te otvaraju za svaki problemcic. U oba slucaja se radi o lekarima i naravno da cu verovati njima i uredjajima. Pa necu verovato baba Vangama ...
U trenutku jela sam se zagrcnuo i ispljunuo zalogaj, medjutim nije proslo 60 sekundi ja sam osetio jako stezanje u grudim (slicno kao kad se napravi vakum jer sam nesto lose progutao) i naravno ostao bez svesti. U nesvesti sam bio mozda 2/3 sekunde i to sam otpisao na umor ili da mi je nesto polenulo dok sam jeo itd.... Gubitak svesti se ponovio 02.01.2018. u 5:00h ujutru. Dan pre toga sam takodje radio teske fizicke poslove, vadio i sadio vocke, kopao itd itd..... U tim danima sam osecao bol u glavi (sto nikad nisam osecao ili nisam pridavao znacaju). Otisao da kupim vocke i u voznji me se desilo da me je glava jako sevnula u levoj strani od potiljka ka slepocnici toliko jako da sam se sav najezio i uplasio.
Jedna stvar o anksioznosti i panici ... Kako god da se osecas, koliko god da je intenzivno ... ne moze ti se desiti nista, POGOTOVU gubitak svesti.
- Srce EKG radjen 3 puta, ultrazvuk, holter 24h (samo jedan preskok), test opterecenja (3 napredni nivo/sportisti) (samo jedan preskok). Sve je u najboljem redu kako kaze kardiolog i internista.
- Krvna slika radjena 2 puta. Na prvom povecano gvozdje (38), sve ostalo je ok, Na drugom povecani trigliceridi (3.1), sve ostalo ok. Na oba rezultata je malo povecan volumen eritrocita. Obrazlozenje da je sve to u dobrom stanju samo da se vise krecem. Od obaveza sam smanjio opustajucu aktivnost/relaksaciju.
- Mokraca, sve u najboljem redu
- Rengen glave u redu - radjen zbog udarca u glavu od pada
- CT Glave - uredan
- EEG mozda - uredan
- Ultrazvuk abdomena - uredan
- Kod ocnog - nalaz uredan 10+10 za oba oka, ocno dno, zivci, pritisak sve u najboljem redu.
- Pritisak 120-80 / puls do 90 u mirovanju. Terapija propranolol 1/2 ujutru + 1/4 uvece.
Puls se smirio na 60/70. Pritisak 115/75.
Na testu opterecenja puls max 165/85 - puls 189

Ok, odlicno.

Nakon svih pregleda dobio sam dijagnozu anksioznost. Razumem da sam pod konstantnim stresom ali iznosim to korektno. U svojoj porodici nemam ni najmanjih problema ni ja ni supruga ni bebac koji je na putu.
Ok. Nesto ti se desilo sa organizmom i reagovao je dizuci alarm. Ti si zbunjen i sve je to normalno.

Dobio terapiju (antidepresiv eloryqa 1/2 +0+0 / +ksalol 0.25 - 1+0+1) koju sam poceo da pijem i gde sam poceo da dobijam takve fleseve da sam momentalno prestao da pijem lekove. Posle dva dana sam prekinuo sam. Flesevi su bili tipa suzavanje puta pri voznji, omaglica, trnjenje ruku i nogu, hladne noge itd.....
Sa anksioznoscu se borim uz citanje knjiga i jake zelje i dobrim delom sam napredovao. I sve je u redu dok ne dobijem sevanje u glavi. Tad se lepo zapitam sta mi je a moj neurolog kaze tenziona glavobolja. To sevanje nastaje iz cista mira i traje 1s maksimalno ali je toliko jako da se trznem ili jauknem....
E sad ovde pravis gresku. Ti flesevi koje imas su pojave najverovatnije Eloryqe i lepo pise na papircicu ukoliko se dese obavestiti lekara ili prekinuti i obavestiti lekara. Nigde ne pise da prekines na svoju ruku. Ima toliko dosta lekova i potrebno je naci terapiju koja ce delovati. Govorim o standardima. Ili verujes lekaru koji te leci, ili mu ne verujes. Sve izmedju je laz. Najgora je Aca varijanta koji ce pljuvati po lekarima a kad mu ne daj Boze pukne slepo crevo, nece ni gutati petrolej, niti otvarati svoj sajtic da pogleda biljcice, vec ce klimati glavom sta god mu hirurg kaze i gutati svaki lekic koji mu se prepise. Dvostruki standardi su dno dna i radi se o voma sebicnom ponasanju. E sad znaci, ili veruj ili ne veruj.
Sa anksioznoscu se ne boris citanjem knjiga. Da je to nacin, bio bi terapija, sto i jeste kao vrsta pomocne terapije. Anksioznost je poremecaj, jedno djubre koje ce te osamariti kad si najslabiji i kad se ne nadas.
Vec nekoliko dana nema sevanja, ali juce na poslu mi se desilo da imam neki pritisak u levoj nozdrvi identican kao kad Vam se javi pritisak u usima. Imao sam osecaj kao da ce krenuti krv ali to je trajalo mozda 1/2 sekunde i nista vise.....
E zbog ovoga ti je potrebna terapija. Da ne bi razmisljao o sevanjima i tazio pritiske. Razmisljaj o bolu u gudima ceo dan i zabolece. Sve u svemu kod lekara, reci mu probleme sa ad lekovima i ispostuj terapiju. Bice sve ok.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Nambr1, лош ти је избор. :lol: Алтернатива веровању уређајима и лекарима није баба Ванга него веровање симптомима. 8)

zarkoj брате, ево како ћеш једноставно проверити да ли је врат узрок севањима. Узми редовно да радиш ове вежбе и после десетак дана се јави: http://*/index.html?stranica=s ... avlje/vrat

Узрок може да буде и рамени појас, а у вези њега прочитај ово: http://*/index.html?stranica=s ... a_racunari
zarkoj
Novi član
Novi član

Post od zarkoj »

Dobio terapiju (antidepresiv eloryqa 1/2 +0+0 / +ksalol 0.25 - 1+0+1) koju sam poceo da pijem i gde sam poceo da dobijam takve fleseve da sam momentalno prestao da pijem lekove. Posle dva dana sam prekinuo sam. Flesevi su bili tipa suzavanje puta pri voznji, omaglica, trnjenje ruku i nogu, hladne noge itd.....
E sad ovde pravis gresku. Ti flesevi koje imas su pojave najverovatnije Eloryqe i lepo pise na papircicu ukoliko se dese obavestiti lekara ili prekinuti i obavestiti lekara. Nigde ne pise da prekines na svoju ruku. Ima toliko dosta lekova i potrebno je naci terapiju koja ce delovati. Govorim o standardima. Ili verujes lekaru koji te leci, ili mu ne verujes. Sve izmedju je laz. Najgora je Aca varijanta koji ce pljuvati po lekarima a kad mu ne daj Boze pukne slepo crevo, nece ni gutati petrolej, niti otvarati svoj sajtic da pogleda biljcice, vec ce klimati glavom sta god mu hirurg kaze i gutati svaki lekic koji mu se prepise. Dvostruki standardi su dno dna i radi se o voma sebicnom ponasanju. E sad znaci, ili veruj ili ne veruj.
Sa anksioznoscu se ne boris citanjem knjiga. Da je to nacin, bio bi terapija, sto i jeste kao vrsta pomocne terapije. Anksioznost je poremecaj, jedno djubre koje ce te osamariti kad si najslabiji i kad se ne nadas.
E zbog ovoga ti je potrebna terapija. Da ne bi razmisljao o sevanjima i tazio pritiske. Razmisljaj o bolu u gudima ceo dan i zabolece. Sve u svemu kod lekara, reci mu probleme sa ad lekovima i ispostuj terapiju. Bice sve ok.[/quote]

Iskren da budem, stvari su se razvijale ovako....

Dakle u tom periodu kad sam dobio terapiju za anksioznost pio sam propranolol kako bi malo spustio otkucaje. Terapija je bila 1/2+0+1.4, kaze internista, kardiolog to su jako male terapije da moze bilo sta da se isomplikuje. Naravno doktor je obavesten da treba da pocnem terapiju antidepresivima ali svakako da se konsultujem za svojim lekarom. Naravno ja ponovo odem kod svoje doktorke u vezi te terapije sa antidepresivima i kazem da nisam poceo da pijem (to je period od 2 nedelje kada sam ponovo mogao da dodjem do doktora psihijatra) gde sam dobio grdnje sa njene strane sto nisam pio i momentalno da pocnem. Da tu ne moze da se dese bilo kakve poteskoce jer su i jedni i drugi tipovi lekova toliko male doze da je to neprimetno. Govorim o terapiji interniste i psihijatra. I ja pocnem da pijem lekove i desi se to sto se desi i blago izgubim poverenje u doktorku. U sustini ne poverenje nego strpljenje jer sam otisao da joj kazem sta se desava Van termina zakazivanja i sacekala me sestra sa sekirom i nozevima :D i tu se okrenem i odem. Iako mi je trbalo samo 60 sekundi, nije htela da me pusti da prodjem.
Sa antidepresivom se ne smeju kombinovati lekovi koji sluze za regulisanje otkucaja srca, tako pise u leku. I onda sam na svoju ruku prestao. Kada je dosao red na kontrolu sbog posla nisam mogao da uzmem slobodan dan ili izlaz i to je tako ostalo.... flesevi se nisu desavali vec duze od mesec dana..... od kad sam prestao da uzimam antidepresiv....

E sad nesto o trenutnom stanju. Trenutno funkcionisem normalno, potpuno dok me nesto ne zaboli (vezano samo za glavu) to sevanje je toliko jako da se strecnem i ne mogu da to ignorisem. Ali evo vec dva dana, da kucnem u drvo, nisam imao, ostalo ne svrstavam u probleme :). U subotu sam ceo dan sredjivao dvoriste, kosio itd... bez ikakvih problema. I ako je bilo jako sunce.... svaki dan setam intezivno oko 5/6 km vec mozda mesec dana. U svim tim trenucima zaokupiranosti sve je bez ikakvih problema....

Ono sto mi se desi nekad je knedla u grlu (kao da mi se zaglavio komad zalogaja tacno kod jamice gde se vrat spaja sa grudnim kosem.) Osecaj je primetan samo kad gutam pljuvacku, dok kad jedem, pijem vodu ili neki drugi napitak nemam problema. Znaci javlja se cim ustanem i znam da ce je biti ceo dan i tako se pomirim sa tim i to je to.... sutradan je nema, tako prodje neki dan i eto opet...
aaaca napisao:Nambr1, лош ти је избор. :lol: Алтернатива веровању уређајима и лекарима није баба Ванга него веровање симптомима. 8)

zarkoj брате, ево како ћеш једноставно проверити да ли је врат узрок севањима. Узми редовно да радиш ове вежбе и после десетак дана се јави: http://*/index.html?stranica=s ... avlje/vrat

Узрок може да буде и рамени појас, а у вези њега прочитај ово: http://*/index.html?stranica=s ... a_racunari

Sto se tice vezbi, vec imam svoje svakodnevne vezbe koje radim (radio sam jedno vreme kao fitnes trener). Nece mi biti tesko da ubacim i ove. Vezbe ne mogu da skode.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Пуцање цревуљка није за поређење. Ја говорим да код аутомеханичара не треба ићи због тога што ти је прегорела сијалица, прљав ауто, нема горива, бије ти сунце у очи, померио се ретровизор и слично. Треба ићи када се деси неки квар. Тако и код лекара. Али какви аутомеханичари такви и лекари.
Odgovori