Unapred se izvinjavam na predugom tekstu.
Moja prica je sledeca i pocela je 01.01.2018. Do tog dana nisam posecivao doktore izuzev u nekoliko navrata zbog prehlade ili gripa. 31 godina starosti. Visina 175cm, tezina 68kg. Bavio se rekreativno biciklizmom, stoni tenisom, plivanjem do pre 5 godina kada zbog profesije budem vezan za rad 8 sati za racunarom i rad za dve do tri firme. Sad planinarenje / more kad se ima vremena. Prosle godine sam u periodu od dva meseca posle svog posla radio i na svom placu ogradu, licno. Tako da sam bas bio aktivan, od kopanja do betonaze itd... dok se jedno vece (oko 22:00) nismo prestali sa radom i ja se normalno istusirao i izasao napolje da pojedemo lubenicu. U trenutku jela sam se zagrcnuo i ispljunuo zalogaj, medjutim nije proslo 60 sekundi ja sam osetio jako stezanje u grudim (slicno kao kad se napravi vakum jer sam nesto lose progutao) i naravno ostao bez svesti. U nesvesti sam bio mozda 2/3 sekunde i to sam otpisao na umor ili da mi je nesto polenulo dok sam jeo itd.... Gubitak svesti se ponovio 02.01.2018. u 5:00h ujutru. Dan pre toga sam takodje radio teske fizicke poslove, vadio i sadio vocke, kopao itd itd..... U tim danima sam osecao bol u glavi (sto nikad nisam osecao ili nisam pridavao znacaju). Otisao da kupim vocke i u voznji me se desilo da me je glava jako sevnula u levoj strani od potiljka ka slepocnici toliko jako da sam se sav najezio i uplasio. Taj dan nakon rada sam odmorio popodne i normalno otisao da spavam. Probudila me mucnina i bol u stomaku i naravno ustao da se ispraznim (i gore i dole da se tako izrazim) medjutim mi pripadne muka i takodje se onesvestim i supruga me osvesti (kaze da sam bio u nesvesti 2/3 sekunde). Naravno posle toga adrenalin radi, pritisak i puls nemoguce je izmeriti ali sam se smirio do 8:00h ujutru. I krenuo na sve analize. U trenutku prijema na dijagnostiku pritisak 145/95 - puls 110.
- Srce EKG radjen 3 puta, ultrazvuk, holter 24h (samo jedan preskok), test opterecenja (3 napredni nivo/sportisti) (samo jedan preskok). Sve je u najboljem redu kako kaze kardiolog i internista.
- Krvna slika radjena 2 puta. Na prvom povecano gvozdje (38), sve ostalo je ok, Na drugom povecani trigliceridi (3.1), sve ostalo ok. Na oba rezultata je malo povecan volumen eritrocita. Obrazlozenje da je sve to u dobrom stanju samo da se vise krecem. Od obaveza sam smanjio opustajucu aktivnost/relaksaciju.
- Mokraca, sve u najboljem redu
- Rengen glave u redu - radjen zbog udarca u glavu od pada
- CT Glave - uredan
- EEG mozda - uredan
- Ultrazvuk abdomena - uredan
- Kod ocnog - nalaz uredan 10+10 za oba oka, ocno dno, zivci, pritisak sve u najboljem redu.
- Pritisak 120-80 / puls do 90 u mirovanju. Terapija propranolol 1/2 ujutru + 1/4 uvece.
Puls se smirio na 60/70. Pritisak 115/75.
Na testu opterecenja puls max 165/85 - puls 189
Nakon svih pregleda dobio sam dijagnozu anksioznost. Razumem da sam pod konstantnim stresom ali iznosim to korektno. U svojoj porodici nemam ni najmanjih problema ni ja ni supruga ni bebac koji je na putu.

Sa anksioznoscu se borim uz citanje knjiga i jake zelje i dobrim delom sam napredovao. I sve je u redu dok ne dobijem sevanje u glavi. Tad se lepo zapitam sta mi je a moj neurolog kaze tenziona glavobolja. To sevanje nastaje iz cista mira i traje 1s maksimalno ali je toliko jako da se trznem ili jauknem....
Jel ko imao takav problem......????
Da ne duzim dalje, mozda sam nesto preskocio ali bice dalje u diskusiji......