Jaki bolovi,trebam pomoć!!!1
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Jaki bolovi,trebam pomoć!!!1
Ovako,imam 20 god.od 7 mjeseca prošle godine imam bolove u trubuhu,unazad zadnja 2-3 mjeseca,javljaju se i na lijevoj i na desnoj strani ali najviše donji desni dio trbuha i leđa...bol je toliko jaka da nemogu niti stajati.bila sam na vađenju krvi,imala krv u mokraći,bila sam na rengenu i ultrazvuku i još uvijek neznaju šta mi je...ima li netko iskustva s tim,ili ako neko zna kako ublažiti bolove,jer me ubijaju..... 

Mišljenje u Hitnoj službi(prije 3 tjedna)
Iz statusa:
Afebrilna,abdomen mekan i bezbolan na palpaciju, orjentacijski UZV urotrakta: blago natećeni kanalni sustav obaju bubrega,rezidualni urin.
Nalaz mikrobiološke pretrage:
Sterilno
NALAZ RADIOLOGA
Na nativnoj snimci urotrakta nije moguće analizirati konture bubrega zbog superpozicije zraka i crijevnog sadržaja.U projekciji bubrega kao niti u očekivanoj projekciji m. puteva nema rtg sigurno vidljivih mineralnih sjena u smislu nefrolitijaze.
Izražena sinistrokonveksna rataciona kolioza lumbalnog dijela kralješnice. Rascjep luka S1.
Po davanju kontrastnog sredstva oba bubrega vremenski uredno luče i koncentriraju kontrastni urin.Bubrezi su smješteni nešto niže tako da svojim polom dosežu liniju krista. Stiće se dojam blaže mal rotacije obostrano. Kanalni sistem s obje strane djeluje nešto krupniji i urednog vidljivom dijelu urednog toka i lumena. M.mjehur glatkih stjenki homogeno ispunjen kontrastnim urinom. Na stojećoj snimci učinjenoj poslije mikcije vidi se velika kolićina rezidualnog urina u m.mjehuru.Desni se bubreg za odprilike 1 pp spušta ispod linije krista.
KEMIJSKA PRETRAGA URINA
Boja Jantar žuti
Specifićna tež. 1,015
Nitriti Neg
pH 7,0
Proteini neg
Glukoza neg
Ketoni neg
Urobilinogen neg
Bilirubin neg
Hemoglobin 4+
Leukociti 1+
SEDIMENT URINA
Eritrocita MASA
Leukocita 5-10
Ploćasti epitel nešto
Bakterije nešto
Soli-amorfni fosfati dosta
Iz statusa:
Afebrilna,abdomen mekan i bezbolan na palpaciju, orjentacijski UZV urotrakta: blago natećeni kanalni sustav obaju bubrega,rezidualni urin.
Nalaz mikrobiološke pretrage:
Sterilno
NALAZ RADIOLOGA
Na nativnoj snimci urotrakta nije moguće analizirati konture bubrega zbog superpozicije zraka i crijevnog sadržaja.U projekciji bubrega kao niti u očekivanoj projekciji m. puteva nema rtg sigurno vidljivih mineralnih sjena u smislu nefrolitijaze.
Izražena sinistrokonveksna rataciona kolioza lumbalnog dijela kralješnice. Rascjep luka S1.
Po davanju kontrastnog sredstva oba bubrega vremenski uredno luče i koncentriraju kontrastni urin.Bubrezi su smješteni nešto niže tako da svojim polom dosežu liniju krista. Stiće se dojam blaže mal rotacije obostrano. Kanalni sistem s obje strane djeluje nešto krupniji i urednog vidljivom dijelu urednog toka i lumena. M.mjehur glatkih stjenki homogeno ispunjen kontrastnim urinom. Na stojećoj snimci učinjenoj poslije mikcije vidi se velika kolićina rezidualnog urina u m.mjehuru.Desni se bubreg za odprilike 1 pp spušta ispod linije krista.
KEMIJSKA PRETRAGA URINA
Boja Jantar žuti
Specifićna tež. 1,015
Nitriti Neg
pH 7,0
Proteini neg
Glukoza neg
Ketoni neg
Urobilinogen neg
Bilirubin neg
Hemoglobin 4+
Leukociti 1+