postovanje,
e zao mi je stvarno sto vas masiram svojim tegobama, malo su me uznemirili sve ucestaliji zdravstveni problemi
a kako sam nesto tvrdoglav po pitanju posete lekaru, rekoh sebi mozda da probam ovde da nadjem neki savet bar
konkretan problem:
jak grc misica vilice, pracen intenzivnim bolom i (cini mi se) kocenjem cele vilice
e sad, citao sam temu negde nize koju je zena postavila o grcenju vilice, ali mi ovo ne deluje isto.
ovo mi se desilo vec drugi put u razmaku od par meseci. u pitanju je problem koji bar meni izgleda kao klasican grc, javlja se iznenada, pracen je izuzetno jakim bolom i kocenjem cele vilice, i prolazi iznenada, kao sto je i pocelo.
zanimljiva je cinjenica da mi se ovo u oba slucaja desilo tokom zevanja
kako u panici iznenadnog bola nisam znao sta da radim, krenuo sam prstima da opipavam lice i vilicu, ne bih li naisao na nesto. Opipao sam tvrdo ispupcenje (siguran sam da je to neki misic) u predelu podbratka ispod vilice (znaci nije u pitanju "zglob" vilice, gde se ona spaja sa lobanjom, vec mesto napred, tik ispod brade - mesto gde se kost zavrsava i pocinje meko tkivo dusnik ili sta vec).
dakle jakim pritiskom na pomenuto ispupcenje uspeo sam da ga vratim u normalu i bol kao i ukocenost su prestali. Naravno kada sam opet pipnuo nikakvog "ispupcenja" nije bilo na tom mestu, kao sto sam siguran da i ne treba da bude. Nisam imao pojma da na ovom mestu i postoji neki misic koji ovako moze da poludi.
e sad ovo me brine sto je u predelu glave, imate li bilo kakvu predstavu sta bi moglo da bude? Mislim nisam neka tetka, mogu da istrpim bol, ali samo bih da znam da li je nesto ozbiljno?
pretpostavljam da je u nekoj vezi to sto s vremena na vreme imam vrlo jake grceve u nogama (dok spavam ukoliko ne pokrijem noge, a spavam pored otvorenog prozora). Cini mi se da su grcevi postali sve jaci, jer zadnji put kad me je u sred noci probudio grc noge, to je bio porpilicno nesnosan bol i velika snaga potrebna da se noga ispravi.
nisam siguran da li je u bilo kakvoj vezi, ali neko generalno zdravstveno stanje od pre 4-5 meseci je po nalazima lekara alarmantno.
u pomenutom periodu sam imao jako cudan problem koji su posle obilaska maltene svih bolnica u Bg konstatovali kao "giht". Nemam u ovom trenutku sve nalaze kod sebe, ali znam da je vrednost mokracne kiseline bila 5-6 puta iznad normale. Zavrsio sam u institutu za reumatologiju, gde mi je doktorka rekla da rizikujem delimicnu / potpunu nepokretnost u narednih 10 godina ako nastavim sa nezdravim nacinom zivota.
i da, imam 30 godina
ako imate predstavu o tome da li je ovaj grc u predelu vilice opasan ili ne, bio bih vam zahvalan na savetu.
u svakom slucaju hvala na vremenu
pozdrav
Jak grc misica vilice vec drugi put
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Okt 13, 2009 10:27 am