jak bol u grudima, obicno zimi - nepoznat uzrok

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
ft1p
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 04, 2013 8:37 am

jak bol u grudima, obicno zimi - nepoznat uzrok

Post od ft1p »

Vec trecu zimu za redom mi se desava da se mi se pojavi strasno jak bol u grudima koji se izaziva promenom polozaja kad legnem ili se nagnem napred, i kad udahnem ili izdahnem do kraja. 2 dana intenzivno i ostalih 5-6 dana u postepenom opadanju. Nemam temperaturu ili kasalj. Probao sam sve lekove za smanjenje bola, slabo reaguju a intenzitet je takav da kad legnem bukvalno ne mogu da udahem koliko me boli dok se ne adaptiram na taj polozaj. Imam 29 godina, nemam nikakavih zdravstvenih problema, treniram, ne pusim i dobro se hranim.

Prve zime su posumljali na neku upalu pa sam bezveze pio antibiotike - nista
Druge zime sam snimio pluca - sve savrseno, mozda upala traheje pa se ne vidi (tako mi rekose)
Ove zime sam bas pratio i je pocelo tako sto sam se usinuo, boleo me vrat i desno rame(pogotovu kad udahnem do kraja) prvi dan, drugi dan je popustalo i prelazilo u grudu ali sam se osecao nekako "bolesno" sa temperaturom 36.9, treci dan opet isti bol u grudima, temperatura 36.5.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: jak bol u grudima, obicno zimi - nepoznat uzrok

Post od aa_aca »

Да одеш мало ма масажу леђа и раменог појаса, а по потреби и намештање кичме и ребара?
ft1p
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 04, 2013 8:37 am

Post od ft1p »

Pa to mi je poslednje palo napamet, prosto ne mogu da verujem da je tako jak bol ispod grudne kosti prouzrokovan ledjima, pogotovu sto nekad hoce da "pulsira" kao recimo kad se upali prst na nozi od nokta. Isao sam ja na ono namestanje kicme kad ti krcne kicmu i vrat levo desno(ukupno 5 minuta). Pokusacu sa nekom boljom masazom....
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Чек, чек, хајде мало боље опиши локацију. Баш испод грудне кости, онај мекани део стомака, при површини?
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Meni to ukazuje na problem sa dijafragmom ili gasovima koji je podizu i pritiskaju pluca ili nesto slicno.
Imas li ti problema sa varenjem?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Може да буде да због нечега нагњечи желудац, неким незгодним покретом или дебелом гардеробом или тесном зимском гардеробом.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Сетио сам се да сам пре доста година имао проблема ако неправилно седим. Било је довољно пет минута седења на лошем кревету или столици па да ми се јави веома јако севање по стомаку и испод грудне кости. Једини лек је био да легнем на леђа, лепо се опружим и сачекам око сат времена. Од када пазим како седим више немам тих проблема.
Odgovori