jak bol u grudima, obicno zimi - nepoznat uzrok

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
ft1p
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 04, 2013 8:37 am

jak bol u grudima, obicno zimi - nepoznat uzrok

Post od ft1p »

Vec trecu zimu za redom mi se desava da se mi se pojavi strasno jak bol u grudima koji se izaziva promenom polozaja kad legnem ili se nagnem napred, i kad udahnem ili izdahnem do kraja. 2 dana intenzivno i ostalih 5-6 dana u postepenom opadanju. Nemam temperaturu ili kasalj. Probao sam sve lekove za smanjenje bol, slabo reaguju a intenzitet je takav da kad legnem bukvalno ne mogu da udahem koliko me boli dok se ne adaptiram na taj polozaj. Imam 29 godina, nemam nikakavih zdravstvenih problema, treniram, ne pusim i dobro se hranim.

Prve zime su posumljali na neku upalu pa sam bezveze pio antibiotike - nista
Druge zime sam snimio pluca - sve savrseno, mozda upala traheje pa se ne vidi (tako mi rekose)
Ove zime sam bas pratio i je poceol tako sto sam se usinuo, boleo me vrat i desno rame(pogotovu kad udahnem do kraja) prvi dan, drugi dan je popustalo i prelazilo u grudu ali sam se osecao nekako "bolesno" sa temperaturom 36.9, treci dan opet isti bol u grudima, temperatura 36.5.
promoe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 12, 2006 7:37 pm

Re: jak bol u grudima, obicno zimi - nepoznat uzrok

Post od promoe »

Prvo da pozdravim sve,
nasao sam jos nekog sa ovim problemom , samo sto meni je taj bol prvi put ove godine , posao mi je 8 sati sedenja na kompjuteru a onda i kuci isto tako privatno radim i sedim dosta , ne pusim ne pijem , treniram ceo zivot kao i dan danas . Ramena i ledja su mi bila napeta u poslednje vreme i cesto posle treninga na prelasku do svlacionice izadjem napolje znojav i mokar i mozda me je to preseklo , ali nikakav bol u ledjima ne osetim , nego mi je krenulo napred u gornjem levom delu grudi , i to ne pritiska uvek , nego kad se naginjem na dole na levu stranu ili kad lezim u odredjenim polozajima i bukvalno mogu samo u jednom polozaju da lezim a da ne boli . Posto prvi put sam to doziveo sada uplasio sam se i isao da radim ekg , kazu doktori nije ti nista , izvadim krv merim pritisak , secer radio , opet kazu krv kao u deckica od 20 a imam 30 god . Urinokulturu sam radio ma sve extra . Opet ja odem kod lekara i oni kazu ma to je sve u glavi , opusti se , nije nista strasno , povredio si ledja ukocio ...nije mi jasno kako me onda bole grudi a ne ledja . Traje vec 7 dana , malo je oslabilo ali i dalje osecam . Prestao sam sa treninzima dok me ne prodje skroz . Ne znam sta da radim i sta je ali eto ako neko nesto zna oko ovoga voleo bi da cujem i njihova misljenja . Naravno i na plucima nema nista , cista ko dren . Hvala jos jednom .
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Meni se isto desava godinama.Isao na snimanje ranije pa uzimao antibiotike pa sad vec i ne znam sta sam radio, i bas pre mesec dana mi se ponovilo, i to posle banje-termalne vode i sauna--MISLIM DA JE CISTA PREHLADA. Resio sam da namazem tedonalom nekoliko veceri pred spavanje i proslo pa preporucujem da probate.
SRECNO
promoe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 12, 2006 7:37 pm

Post od promoe »

Evo 10 dan , polako se smanjuje mada i dalje nije proslo skroz . Pijem brufen 3x na dan i to je sve . Normalno se osecam radim setam i uglavnon posle lezanja ume da me zaboli i na skroz okretanje na lebu stranu . Psihicki mi je mnogo lakse al moram da budem dosadan , koliko ce to drzati dok skroz ne prodje i sad idu slave i da li smem da pijem alkohol bar da nazdravim sa ljudima posto ne pijem alkohol osim u te svrhe ?
Korisnikov avatar
RehabFizio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm

Post od RehabFizio »

Pozdrav svima!

Nije prvi put da pročitam na ovom forumu da se ljudi žale na bol u predelu grudi, a da uzrok nije poznat. Ukoliko su sve ostale medicinske pretrage negativne, ne preostaje ništa drugo nego dislokacija rebara na grudnu kost i/ili kičmene pršljenove. Dislokacija rebara je često udružena sa dislokacijom kičmenih pršljenova za koje se pripaja, pogotovo kada je skolioza prisutna. Na hladnom vazduhu se vezivno tkivo (fascija), koja se nalazi u okolini rebara i njihovih zglobova, "skvrči", postane neelastična i fiksira pojedina rebra u svom ležištu ili ih "povuče" van njihovog ležišta. Takođe, kod mlađih ljudi, sportista, usled veoma jakog spazma (grča) mišića, rebra bivaju "povučena" i tako dislokovana. Apsolutno nije ništa opasno, ali kao što vidite, može biti dosta iritantno i smanjivati kvalitet života na određeno vreme. Manuelnom terapijom tipa hiropraktike se može vrlo lako rešiti.

S obzirom da se dosta ljudi žale, mislim da ću napisati poseban članak o tome na mom blogu: http://hiropraktika-osteopatija.blogspot.com

Pratite ako želite i srdačan pozdrav!
Odgovori