Izvjesce o bolovanju

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
FrKaSan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 12, 2009 1:06 pm

Izvjesce o bolovanju

Post od FrKaSan »

pozdrav ljudi! eto ne znam gdje da postam ovu temu, pa se nadam da je ok da ju ovdje stavim. naime, mene zanima kamo poslodavac salje moje izvjesce o bolovanju? ili ga zadrzava za sebe? hvala u naprijed!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

A odakle ste Vi? Odnosno, gde je poslodavac, u kojoj zemlji? Pitam jer koristite hrvatski jezik, a tamo nije bas isto kao u Srbiji...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
FrKaSan
Novi član
Novi član

Post od FrKaSan »

oprostite sto nisam naveo. iz hrvatske sam, ali se nadam da netko zna. hvala!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

U Srbiji postoji obrazac broj 10 prema zakonu o radu (ZOR X), i to je izvestaj koji lekar salje poslodavcu i poslodavac nije u obacvezi da ga salje nikome. Tim izvestajem obavestavamo poslodavca da je kod zposlenog nastupilo bolovanje i da ce biti iodredjen borj dana na bolovanju (taj broj je okviran, nije i ne moze biti preciziran). Takozvane "doznake' se daju kada prodje bolovanje, u dva primerka, oba zaposleni daje poslodavcu, odnosno racunovodstvenoj sluzbi. Ako je zaposleni bolestan duze od 30 dana, lekarska komisija mora da odobri takvo bolovanje, i onda se za to bolovanje (za one dane koji dolaze posle 30. dana odsustvovaja sa posla) izdaju posebne doznake u troi primerka, od kojih jedan ide nadleznoj filijali zdravstvenog osiguranja, odnosno taj treci primerak ide takozvanom "socijalnom", jer oni isplacuju finansijksu naknadu (platu umanjenu za odredjeni postotak) za dane posle 30. dana bolovanja.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
FrKaSan
Novi član
Novi član

Post od FrKaSan »

hvala lijepa, tako je nesto i kod nas. pozdrav!
Odgovori