Imam jedan neobican problem i mnogo sam zabrinuta.

Pre 15ak dana sam primetila da mi dlanovi cudno izgledaju. Na mojim dlanovima se vide vene kao plava mreza. Bukvalno su mi sareni dlanovi kao i prsti, narocito srednje falange! Kao da se koza istanjila ili su se krvni sudovi prosirili.

Znaci, od malih ljubicastih kapilara pa do vecih plavih vena, sve je izrazeno. Bila sam kod lekara, ali kada sam napolju po ovim vrucinama dlanovi su mi crveni pa se to toliko ne vidi, tako da on nije mogao bas lepo videti ono sto ja svakodnevno vidim. E, sad, kad sam mu ispricala on misli da je u pitanju Raynoudov fenomen uzrokovan psihickim faktorom,jer sam pod stresom zbog ispita, medjutim ja to nemam u napadima, niti ima veze sa hladnocom, to je tako kako je, jedino se jace vidi nakon tusiranja ili pranja ruku, tad su bi dlanovi beli a vene bas, bas plave. Od ostalih simptoma osecam povremeno tupe bolove kroz ruke i sake ali brzo prodju. Nemam otoke zglobova niti znake upale. Inace imam 23 godine, ne pusim, ne pijem, ne koristim narkotike.

KKS, SE,urin, hepatogram, vreme krvarenja i vreme koagulacije radila pre mesec dana, sve bilo u redu, izuzev malo povisenog bilirubina jer imam Gilbertov sindrom, dijagnostikovan pre 4 godine. Pretrage sam radila zbog osipa koji je licio na petehijalno krvarenje. Molim vas da mi neko sto pre odgovori sta bi ovo moglo biti, jako sam opterecena tim, ceo dan gledam dlanove i pretrazujem net,a to me ometa pri ucenju.