izraslina na petnoj kosti - t.z.v. kljun

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
mirkonee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 7:44 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

izraslina na petnoj kosti - t.z.v. kljun

Post od mirkonee »

Imajući poverenje u vas, zasnovano na predjašnjim iskustvima sa ovim sajtom molio bih vas da mi pomognete u sledećem. Mojoj rodjaki je na r.t.g. snimku utvrdjeno da ima izraslinu na petnoj kosti koju su nazvali "kljun" i samo rekli da bi to trebalo da se operiše kako bi se otklonile nekagodnosti koje ima prilikom oslonca na petu tog stopala. Nakon toga je zakazan pregled kod ortopeda ali pošto smatraju da se sa tim može pričekati i sam datum viđenja sa dotičnim lekarom je za nekih skoro par meseci. Molim vas da mi objasnite o kakvoj se to "kljunastoj" izraslini radi i dali postoje neka eventualna ograničenja vezana za taj hiruški zahvat imajući u opbzir da se radi o osobi koja ima 56 godina i boluje od dijabetesa.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: izraslina na petnoj kosti - t.z.v. kljun

Post od tamaraft »

U pitanju je CALCAR CALCANEI, ili plantarni fascilitis.

Lechi se kombinacijom fizikalne, kineziterapije i operatinim putem, koriscenjem ortopedskih ulozaka i obuce, regulacijom telesne mase...

Ne brinite, operatvni zahvat se ne radi tek tako, ortopedi ce imati svu dokumentaciju pre odluke o operaciji!

Bitno je da pacijent odrzava nivo secera u normali!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori