Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
znam da uzrok moze biti mnogo toga, ali razmisljam da prvo uradim analizu krvi.
Da li za ovakvo stanje moze biti odgovoran nedostatak nekog (nekih) vitamina, minerala ili slicnog, i da li se mogu uraditi testovi krvi koji bi pokazali koncentraciju najbitnijih elemenata (kao na kutiji oligovita ) ?
Imam slicnih problema za koje jos nisam uspela da identifikujem osnovni uzrok. Moze biti i nedostatak vitamina, ali i stres, a mozda samo prolecni umor. Da li su ti ti simptomi hronicni ili je to nesto odskora?
U svakom slucaju, uradi analizu krvi, ali nemoj ocekivati da tu lezi odgovor.
Treba sebi da odgovoris da li je uzrok emocionalne prirode ili fizicke. Da li si pod stresom. Da li si pusac (mozda ne unosis dovoljnu kolicinu vitamina C). Stvarno razlog moze biti mnogo toga.
Ja ako ustanovim prirodu svoje fizicke iscrpljenosti- pisem.
pozdrav
Simptomi ukazuju na tzv. "prolecni zamor"
A manjak vitamina i minerala mislim da necete moci utvrditi analizom krvi, barem ne klasicnom analizom, postoji analiza zive kapi krvi (tzv. darkfield metoda) koja bi pokazala mnogo toga interesantnoga, a radi se tako da na monitoru kompjutera i pacijent vidi sopstvenu krv u trenutku analize. U svakom slucaju manjak vitamina i minerala ne treba utvrdjivati, ukoliko ne koristite dodatke ishrani (vitamine i minerale) manjak sigurno postoji jer je naucno dokazano da nasa hrana vise ne moze da namiri potrebnu kolicinu vitamina i minerala koja je potrebna nasem organizmu. Opsirnije informacije naci cete na sajtu http://www.vidi.co.yu .
Primenom tamnog polja kod specijalnih mikroskopa (darkfield) postize se mnogo bolji kontrast i zahvaljujuci tome moguce je videti krvna zrnca i sastav i izgled sveze krvi, cak i plazme. Takvim mikroskopom na nekoliko mesta u SCG radi se analiza "zive" kapi krvi pacijenata...najinteresantnije je to sto i sam pacijent moze da vidi oblik, izgled i sastav svoje krvi pre i posle terapije koju mu odredi lekar koji vrsi takav pregled, tako da se pacijent nakon terapije moze vizuelno uveriti u efekte terapije. Vise o tome uskoro ce biti postavljeno na jednom domacem sajtu (materijal je u pripremi) , cim se tema postavi obavesicu vas da posetite sajt i pogledati koje su prednosti takve analize.