Izliv krvi u mozak
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Izliv krvi u mozak
Pozdrav ljudi,evo ovako mog oca je pre 20 god zaboleo zub i on je otisao da ga izvadi nakon toga je uvece dobio jaku glavoboljz i iste veceri je i umro.Lekar je konstatovao da je umro od hempragije,obdukcioni nalaz nije radjen. Mene sad zanima neko vase misljenje da li je mogice da se od upale zuba dobije izliv ili je on bio urodjen.I zanima me da li postoji mogucnost da ja kao njegov sin imam urodjenu aneuriizmu jer sam procitao da je i to moguce.Ja sam prosle god imao glavobolje koje su trajale 2 meseca imale su simptome tenzionih glavobolja sad mi se opet javlja neki pritisak u glavi par noci sam imao problem sa nesanicom medjutim sad sam mi se javlja vise kao nekad da mi pulsira glava glavpbolja nemam,nema duplih slika itd.Mene zanima da li ovo mogu biti simptomi anrurizme, na ovo inace ranije nisam obracao paznju ali sam na netu izguglao tako da Me zanimaju saveti.Izvinite na preopsirnosti i hvala
Re: Izliv krvi u mozak
Što se oca tiče sada je sve samo nagađanje...
Aneurizma sama po sebi može da daje simptome u zavinosti od veličine i mesta gde se nalazi pritiska okolno moždano tkivo i daje simptome.
Veći je problem kada ona pukne, tada nastane glavobolja koju ljudi opsiju kao najjaču u životu, a može uz to da ide i pospanost, zbunjenost pa čak i koma...
Međutim, na osnovu ovog što si opisao ja ne vidim razlog da se direktno sumnja na aneurizmu. Ako nisi javi se neurologu da se ispitaš zbog glavobolja...
Aneurizma sama po sebi može da daje simptome u zavinosti od veličine i mesta gde se nalazi pritiska okolno moždano tkivo i daje simptome.
Veći je problem kada ona pukne, tada nastane glavobolja koju ljudi opsiju kao najjaču u životu, a može uz to da ide i pospanost, zbunjenost pa čak i koma...
Međutim, na osnovu ovog što si opisao ja ne vidim razlog da se direktno sumnja na aneurizmu. Ako nisi javi se neurologu da se ispitaš zbog glavobolja...