Izbocina ispod pazuha - savjet!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
jess_sa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 10, 2010 3:05 pm

Izbocina ispod pazuha - savjet!!

Post od jess_sa »

Poštovani,
Već duže od 1 god. imam mekanu izbočinu veličine kajsije ispod desnog pazuha, bliže dojci nego ruci. Povremeno se javljaju bolovi u vidu kratkotrajnih žigova koji idu duž cijele ruke. Izbočina je na dodir mekana, ali kao da mogu napipati sitnu žljezdastu strukturu u sredini. Prije par mjeseci laboratorijski nalazi su bili uredu, išla sam i privatno na ultrazvuk desnog pazuha i dojke na kojem se nisu vidjele baš nikakve promjene, a onkolog me pregledao palpativno i, uzimajući u obzir i UZ nalaz, zaključio da se radi o masnom tkivu. Rekao je da je normalno da boli i da stavljam obloge od alkohola, da bi se eventualno povuklo. Nije se povuklo i još uvijek povremeno boli.
Šta mi preporučujete? Imam li razloga za zabrinutost ili ponovne pretrage? Unaprijed HVALA
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Re: Izbocina ispod pazuha - savjet!!

Post od sedefasta »

Normalno je da boli jer vrši pritisak na okolne strukture. Pretpostavljam da je dolazilo i do upale.

Moj lični stav je da bi to trebalo hirurški izvaditi i patohistološki analizirati-za svaki slučaj, mada takođe mislim da je benigne prirode. Pogotovu ako ne postoji mogućnost da se povuče samo od sebe.

No, ja sam radikalna kad su ovakve situacije u pitanju, ali nisam se pokajala ni jedanput. Uvek sam radije istrpela kratkotrajan bol, nego dugotrajne nelagodnosti.

Pozdrav! :)
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Lokalna anestezija, "sec", vadjenje, slanje na patohistologiju - nema druge. Ako je to zaista velicine kajsije, to je vec "zrelo" da se odstrani, makar bio ( avverovatno i jeste) obican lipom. A od alkoholnih obolga se sigurno nece povuci, jako mi je tesko da poverujem da je ijedan lekar to savetovao :-?

Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Post od sedefasta »

Prosto moram ovako javno da prokomentarišem da sam veoma srećna što ponovo ovde vidim dr Ivicu :D

Inače, najiskrenije pohvale za Priručnik za lekare opšte medicine, staž mi je pesma uz njega! Nadam se i svakodnevna praksa uskoro, ako uspem da se zaposlim :/

Elem, dobrodošli nazad i sve najbolje Vam želim! ;)
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Hvala, hvala, bas mi je drago sto Vam knjiga koristi, iskreno, bas je i napisana za staziste, mladje kolege i za nas "matorije" da se podsetimo sta smo zaboravili :D

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori