Poštovani,
Već duže od 1 god. imam mekanu izbočinu veličine kajsije ispod desnog pazuha, bliže dojci nego ruci. Povremeno se javljaju bolovi u vidu kratkotrajnih žigova koji idu duž cijele ruke. Izbočina je na dodir mekana, ali kao da mogu napipati sitnu žljezdastu strukturu u sredini. Prije par mjeseci laboratorijski nalazi su bili uredu, išla sam i privatno na ultrazvuk desnog pazuha i dojke na kojem se nisu vidjele baš nikakve promjene, a onkolog me pregledao palpativno i, uzimajući u obzir i UZ nalaz, zaključio da se radi o masnom tkivu. Rekao je da je normalno da boli i da stavljam obloge od alkohola, da bi se eventualno povuklo. Nije se povuklo i još uvijek povremeno boli.
Šta mi preporučujete? Imam li razloga za zabrinutost ili ponovne pretrage? Unaprijed HVALA
Izbocina ispod pazuha - savjet!!
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Izbocina ispod pazuha - savjet!!
Normalno je da boli jer vrši pritisak na okolne strukture. Pretpostavljam da je dolazilo i do upale.
Moj lični stav je da bi to trebalo hirurški izvaditi i patohistološki analizirati-za svaki slučaj, mada takođe mislim da je benigne prirode. Pogotovu ako ne postoji mogućnost da se povuče samo od sebe.
No, ja sam radikalna kad su ovakve situacije u pitanju, ali nisam se pokajala ni jedanput. Uvek sam radije istrpela kratkotrajan bol, nego dugotrajne nelagodnosti.
Pozdrav!
Moj lični stav je da bi to trebalo hirurški izvaditi i patohistološki analizirati-za svaki slučaj, mada takođe mislim da je benigne prirode. Pogotovu ako ne postoji mogućnost da se povuče samo od sebe.
No, ja sam radikalna kad su ovakve situacije u pitanju, ali nisam se pokajala ni jedanput. Uvek sam radije istrpela kratkotrajan bol, nego dugotrajne nelagodnosti.
Pozdrav!

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Lokalna anestezija, "sec", vadjenje, slanje na patohistologiju - nema druge. Ako je to zaista velicine kajsije, to je vec "zrelo" da se odstrani, makar bio ( avverovatno i jeste) obican lipom. A od alkoholnih obolga se sigurno nece povuci, jako mi je tesko da poverujem da je ijedan lekar to savetovao
Pozdrav!

Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Prosto moram ovako javno da prokomentarišem da sam veoma srećna što ponovo ovde vidim dr Ivicu 
Inače, najiskrenije pohvale za Priručnik za lekare opšte medicine, staž mi je pesma uz njega! Nadam se i svakodnevna praksa uskoro, ako uspem da se zaposlim :/
Elem, dobrodošli nazad i sve najbolje Vam želim!

Inače, najiskrenije pohvale za Priručnik za lekare opšte medicine, staž mi je pesma uz njega! Nadam se i svakodnevna praksa uskoro, ako uspem da se zaposlim :/
Elem, dobrodošli nazad i sve najbolje Vam želim!

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Hvala, hvala, bas mi je drago sto Vam knjiga koristi, iskreno, bas je i napisana za staziste, mladje kolege i za nas "matorije" da se podsetimo sta smo zaboravili
Sve najbolje!

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine