Evo ovako imam 14 godina, dosta sam visok za svoj uzrast i onako solidne gradje.
Moj problem je to sto mi desna lopatica dosta strci u odnosu na levu, na engleskom se taj poremecaj zove ''Winging Scapular'' ima i klipova na youtubeu...Zanima me da li postoje neke vezbe za resavanje ovog problema?
I samo jos da napomenem da nemam nikakve bolove u tom predelu.
e da trazio sam ovakve slicne teme ali nisam nista nasao..hvala unapred svima na odgovorima!
Izbacena lopatica
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Izbacena lopatica
Scapula alatae je vasa dijagnoza!
Obratite se fizijatru i krenite na vezbe, dobicete program vezbi i saveta vezanih za sportove kojim treba da se bavite i resicete problem za godinu dana verovatno posto ste mladi!
Pozdrav
Obratite se fizijatru i krenite na vezbe, dobicete program vezbi i saveta vezanih za sportove kojim treba da se bavite i resicete problem za godinu dana verovatno posto ste mladi!
Pozdrav
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Zaboravio sam da napomenem da sam bio kod fizijatra, medjutim on mi je samo rekao da je najbolje da se uhvatim za neki sipku i visim, i dao mi je one klasicne vezbe za kifozu. Zanima me jos da li postoji neki video na internetu sa vezbama? U svakom slucaju icicu ponovo kod njega
Hvala na odgovoru 
e da i rekao mi je da je u oko 80-90% slucajeva ovo zenska bolest

e da i rekao mi je da je u oko 80-90% slucajeva ovo zenska bolest

- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
kada su u pitanju poremecaju tokom razvoja nema muske i zenske bolesti ili deformiteta!
scapula alatae nastaje kod mrsavih, nerazvijenih, neutreniranih osoba, adolescenata koji naglo izrastu u pubertetu ali se javlja pa cak i u odraslom dobu!
To sto imate kifozu samo potvrdjuje da je uzzrok nastanka ovih deformiteta kod vas nepravilno drzanje, nedovoljna snaga misica, nepravilna i nedovoljan fizicka aktivnost!
Ne obracajte paznju na sitnice vec radite vezbe koje ste dobili revnosno i bar 2 puta dnevno, pa cak i one koje vam najteze padaju i vremenom povecavajte ili broj pokreta u seriji ili broj serija.
Koristite lepo vreme i plivajte jer cete uz plivanej i vezbe po programu za kifozu postici zeljeno stanje, ali ne za 2 adana ili 2 nedelje vec tek za par meseci ochekujte potpun efekat svega, naravno ako budete pametni pa shvatite ozbiljno vezbe
scapula alatae nastaje kod mrsavih, nerazvijenih, neutreniranih osoba, adolescenata koji naglo izrastu u pubertetu ali se javlja pa cak i u odraslom dobu!
To sto imate kifozu samo potvrdjuje da je uzzrok nastanka ovih deformiteta kod vas nepravilno drzanje, nedovoljna snaga misica, nepravilna i nedovoljan fizicka aktivnost!
Ne obracajte paznju na sitnice vec radite vezbe koje ste dobili revnosno i bar 2 puta dnevno, pa cak i one koje vam najteze padaju i vremenom povecavajte ili broj pokreta u seriji ili broj serija.
Koristite lepo vreme i plivajte jer cete uz plivanej i vezbe po programu za kifozu postici zeljeno stanje, ali ne za 2 adana ili 2 nedelje vec tek za par meseci ochekujte potpun efekat svega, naravno ako budete pametni pa shvatite ozbiljno vezbe

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Ja i nisam bas mrsav ali sam zato dosta brzo porastao, pretpostavljam da je to uzrok.
Hvala vam puno na objasnjenju
idem skoro svaki svaki drugi dan na plivanje a radim i vezbe tako da nadam se da ce biti promena 
Pozdrav
Hvala vam puno na objasnjenju

Pozdrav
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 26, 2016 11:28 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
E ovako.Imam 21 godinu.Prije 2-3 godine sam imao isti problem.Problem je u tome sto nisam imao dovoljno razvijen misic ispod lopatice.Naravno to se desava kada nemate dovoljno fizickih aktivnosti.Ljudi,svima preporucujem da krenete vjezbati,radite zgibove najvise.Postoji vjezba koja razvija ovaj misic,ostavicu link od videa na kraju.Uz ovu vjezbu i jos bolje da krenete u teretanu ili da imate tegove kod kuce kao ja,pa da radite cijelo tijelo. https://www.youtube.com/watch?v=7rSnJ09e4-A
21:30 Obratite paznju na donji trapezijus,ova vjezba stvarno popravlja lopatice,jer 'baca' ramena nazad! Najbolje da radite cijela ledja!
21:30 Obratite paznju na donji trapezijus,ova vjezba stvarno popravlja lopatice,jer 'baca' ramena nazad! Najbolje da radite cijela ledja!