Izaberite lekara...

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Vrba
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 04, 2006 3:49 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Izaberite lekara...

Post od Vrba »

U čemu je fora sa ovim? Koje su dobre i loše strane?
Jeste li izabrali svog lekara?
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

To i mene zanima! Jel to znaci da mogu da idem u koji god Dom zdravlja hocu?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

U ovom trenutku, teorijski - da. Ali, mislim da postojanje "filijala" jos uvek onemogucava punu slobodu pacijenta. Izbor lekara je mala igra Ministartsva, pokusaj da se prikaze da se nesto menja u sistemu, iako se ne menja nista. Ministarstvo i RZZZ plasiraju povremeno govorkanja (pa i poluformalne akte) kojima prete da ce onaj lekar koji ostane bez 1.200 pacijenata izgubiti posao. Ovbvo je,naravno, nonsens, jer imamo jedva malo iznad 300 Srba po jednom lekaru, a distribucija stanovnostva nije ista u svim delovima Srbije. Da ne pominjemo da nije isto imati 500 penzionera koji imaju 3.000 bolesti i dolaze lekaru jednom nedeljno, i 1.000 radnika koji ni kad su bolesni ne zele na bolovanje, jer im firme odbijaju od plate toliko da jedva prezivljavaju.

Sistem "izabranog lekara" je jos jedan u nizu "bisera" ministra (u trecem mandatu) i njegovih visokoumnih savetnika, koji rade sve da ne urade nista, zdravstvo "transformisu" vec sedam godina, a skoro svaki potez im je brljotina.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Vrba
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 04, 2006 3:49 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vrba »

Pa i meni se čini da sve to nekako i nije baš pravedno po lekara. Odakle uopšte nama pravo da ocenjujemo njegov rad? Ako neko ima malo "pacijenata" da li to momentalno znači da je loš ili neljubazan lekar? A izgledalo bi tako...
Ili je to ipak stvar više onih koji su opredeljeniji socijalizaciji sa pacijentima. Još moraju da se trude da nam se dodvoravaju :-? malo što trpe silan bezobrazluk, počesto...

Naravno da treba da postoji neki vid kontrole, pa i od strane korisnika med. usluga. Ali ovo bi bilo krajnje neobjektivno. Bar mi se tako čini.
Odgovori