U čemu je fora sa ovim? Koje su dobre i loše strane?
Jeste li izabrali svog lekara?
Izaberite lekara...
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
U ovom trenutku, teorijski - da. Ali, mislim da postojanje "filijala" jos uvek onemogucava punu slobodu pacijenta. Izbor lekara je mala igra Ministartsva, pokusaj da se prikaze da se nesto menja u sistemu, iako se ne menja nista. Ministarstvo i RZZZ plasiraju povremeno govorkanja (pa i poluformalne akte) kojima prete da ce onaj lekar koji ostane bez 1.200 pacijenata izgubiti posao. Ovbvo je,naravno, nonsens, jer imamo jedva malo iznad 300 Srba po jednom lekaru, a distribucija stanovnostva nije ista u svim delovima Srbije. Da ne pominjemo da nije isto imati 500 penzionera koji imaju 3.000 bolesti i dolaze lekaru jednom nedeljno, i 1.000 radnika koji ni kad su bolesni ne zele na bolovanje, jer im firme odbijaju od plate toliko da jedva prezivljavaju.
Sistem "izabranog lekara" je jos jedan u nizu "bisera" ministra (u trecem mandatu) i njegovih visokoumnih savetnika, koji rade sve da ne urade nista, zdravstvo "transformisu" vec sedam godina, a skoro svaki potez im je brljotina.
Sistem "izabranog lekara" je jos jedan u nizu "bisera" ministra (u trecem mandatu) i njegovih visokoumnih savetnika, koji rade sve da ne urade nista, zdravstvo "transformisu" vec sedam godina, a skoro svaki potez im je brljotina.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Avg 04, 2006 3:49 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pa i meni se čini da sve to nekako i nije baš pravedno po lekara. Odakle uopšte nama pravo da ocenjujemo njegov rad? Ako neko ima malo "pacijenata" da li to momentalno znači da je loš ili neljubazan lekar? A izgledalo bi tako...
Ili je to ipak stvar više onih koji su opredeljeniji socijalizaciji sa pacijentima. Još moraju da se trude da nam se dodvoravaju
malo što trpe silan bezobrazluk, počesto...
Naravno da treba da postoji neki vid kontrole, pa i od strane korisnika med. usluga. Ali ovo bi bilo krajnje neobjektivno. Bar mi se tako čini.
Ili je to ipak stvar više onih koji su opredeljeniji socijalizaciji sa pacijentima. Još moraju da se trude da nam se dodvoravaju

Naravno da treba da postoji neki vid kontrole, pa i od strane korisnika med. usluga. Ali ovo bi bilo krajnje neobjektivno. Bar mi se tako čini.