Dr hvala vam na svemu, vasi odgovori puno znace pogotovo nama u daljini
Ovako imala bih jos jedno pitanje u vezi moje djevojcice
Vec sam vam pisala o tome imala je pseudo krup prije 3-4 dana
Ona je sad bolje samo joj uzasnoo curi nos i kasalj ali onaj sa slajmom ,Ona je jos mala pa ne zna da pljune Juce sam je vodila njenom dr on kaze da ne treba sirup za kasalj da su pluca cista ,mene sad brine hoce li ostati tako
Molim vas da mi pomognete
Anna ce ovaj mjesec imati 4 godine i nije sklona bila tim prehladama nosa i to ali od septembra kad je ponovo krenula u obdaniste ovo je cetvrti put ,sad kad vratim filim kad got bi joj nosic procurio prvo bi navece bilo teze disanje i kasalj nalik lavezu ali samo jednom u toku nocci ja bi je malo pronosala iznjela na balkon to bi proslo ,tako sam mislila i ovaj put ali je bilo jace
Sad mene brine svaka naredna prehlada da ne zavrsi sa tim napadom
Jos nesto 11 septembra njen dr je izvadio koplet krvnu sliku ,razlog sto je u ljeto imala neki virus gdje je pila antibiotik i paracetamol i ibubrufen i imala osip ,pa posto nisu znali da li je od virusa ili alergija na lijek radila je tu krvnu sliku
Tad nam je dr rekao da u krvi nema naznake alergije nikakve i da je osip bio od virusa
Moje pitanje glasi da li je on u krvnoj slici mogao da vidi da li je ona sklona i drugim alergijama mozda grinje ili nesto trece pa da ovaj krup ne daj boze nije od alergije
Molim vas za savjet ja sam van sebe bojim se navece da spavam stalno je pratim gledam slusam kako dise
Kako mogu sprijeciti pojave ovog krupsa i kolko je to opasno
Samo kad pomislim na sljedece curenje nosa sva pretrnem
Molim vas za savjet
Za dr Ivicu
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Iz krvne slike se mogu videti povecani eosinofili, jedna vrsta belih krvnih zrnaca, koji su poviseni kod alergija ili parazita. Ako ih ima vise od 8-10% (neki kazu i viseod 6%) medju ostalim belim krvnim zrncima, verovatno se radi o alergiji. Ali, na zalost, njihov normalan broj ne znaci da alergija i ne postoji, pa nije uputno previse se oslanjati na ovaj parametar.
Detetu treba dati OLYNTH sprej u nos, a potom, kada OLYNTH osusi sluzokizu, ubaciti NASONEX sprej, po jedno strcanje u svaku nozdrvu. Ovo je jedino resenje da budete sigurni da alergo-reakcija poreklom iz nosa nece pokrenuti krup. Takodje, detetu treba dati antihistaminske sirupe, kod nas dajemo AVIL (pheniramine maleate).
Pozdrav.
Detetu treba dati OLYNTH sprej u nos, a potom, kada OLYNTH osusi sluzokizu, ubaciti NASONEX sprej, po jedno strcanje u svaku nozdrvu. Ovo je jedino resenje da budete sigurni da alergo-reakcija poreklom iz nosa nece pokrenuti krup. Takodje, detetu treba dati antihistaminske sirupe, kod nas dajemo AVIL (pheniramine maleate).
Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.