Postovani doktore Ivice,posto ne znam na kom forumu da pisem ja Vam se obracam ovde i nadam se da mi necete zameriti.Ja sam se prije 8 dana jako razbolila i jos uvek ne znam sta da mislim i ako su mi rekli da imam upalu sinusa ne strasnu jer su mi snimali glavu.Prvo pokusacu ukratko:blaga temperatura,bolovi u slepoocnicama,nos pun sekreta i citavo telo osetljivo na dodir,malaksalost i upala grla.Zamislite sve najednom.Posto sam alergicna na penicilin prepisali su mi eritromicin 250 mg 10 dana ali u meduvremenu 3 dan posle toga bolovi i moje stanje su bili nesnosljivi pa sam zavrsila u hitnoj.Snimah glave kao sto rekoh upala sinusa ali kaze doktor ne STRASNA.Juce je bilo 7 dana i ja sam tek ustala iz kreveta.Uzas!Danima imam stalno 37-37.5 temperaturu i nakon sve ukupno 4 odlaska u hitnu niko mi nalaze nije vadio.Stalno mi je zima.U sredu uvece,oko mi je buknulo i vid mi je bio slab,jako je bilo crveno i peklo me pa sam ponovo bila.Nista mi nije pomoglo sem kamilice.Ja oduzila izvinite.Sada ovo sto me jako zabrinjava!Svi su mi rekli da nema upalu usiju i ako me ponekad probadalo.Danas mi 5 lekar kaze da imam vodu ali ne i zapalenje usiju.Glava me u potiljku boli citav dan jako.Kada mirujem bolje je i ne pravim ni jedan pokret.Prije 2 dana poceo je cudan osecaj u desnoj nozi sa blagim bockanem a kada sam legla jeza mi je prolazila kroz tu nogu.U toku noci uhvatio me je grc u toj nozi.Juce ujutro zamislite ruke su mi kao obamrle i skoro sam pala kada sa htela da ustanem sa kreveta.Imam toliku slabost cudnu u nogama i kao da cu kolapsirati svaki tren.Noge su mi teske i ponekad ne osetim tlo Boze dragi kao da su tude noge a ne moje.Uzasno mi je doktore.Dok sedim cesto me ziga bol u butinama i listovima noge.Sta da radim bojim se!
Doktorica kaze sutra vadim krv konacno se nasla pametna osoba pa ce videti da li je stitna zlezda uredu,secer zbog dijabetesa,b12 zbog anemije i poslala me na snimanje kicme pa ko zna da li ce ista pronaci.Ja znam da mi nije dobro,osecam kao da imam veliku gripu,a oni pojma nemaju.
Doktore sta Vi mislite kao strucnjak?
Nestrpljivo cekam Vas odgovor?Na poslu sam se ubola ne jako sa skin hook znate kao"cistim".Nije bio sterilisan ali je bio 'opran".
Puno Vas pozdravljam!
Za dr Ivicu
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Postovana,
Malo je preteran naslov Vase poruke, ima hiljade i hiljade dobrih, informisanih i savesnih lekara.
Iskreno, ja bih Vam do sada vec uradio briseve i nosa i zdrela, ali, mozda se to tako radi u Kanadi - bez briseva, pa teraj dok moze. Kod nas bi dobili - od mene - Defrinol, kombinaciju Brufena (ibuprofena) i pseudoefedrina - prvi je sastojak protiv bolova i temperature, drugi otvara nos - uzima se u oblku tableta, 3x1. Eritromicin ako ne deluje (kao i bilo koji drugi antibiotik) posle 3 dana, zameni se drugim antibiotikom (ovde bih Vam ja dao obican Bactrim, kao laksu varijantu, 2x2 tablete od po 480mg, ili kao jacu varijantu - Gentamicin ampule 120mg 1x1 intramuskularno, bar 4 dana, plus Dovicin kapsule (tetraciklin) 1x1, ili Ciprofloksacin tablete 500mg 2x1...Za probleme sa usima - obavezno kapi u nos i produvavanje usnih kanala (zapusite nos i dunete kao da zelite da "produvate usi") - svaka 3-4 sata. Dajemo ovde i antihistaminike, kao sto je loratadin (fabricka imena Claritine ili Pressing), 1x1. Za temperaturu - Paracetamol ili Aminofenazon (Analgin). Obzirom na bolove u nogama, umesto Defrinola (koga tamo verovatno i nemate), Vama bih savetovao redovno uzimanje ibuprofena (Brufen u Srbiji) od 400 ili 600mg, na svakih 8 sati po 1 tableta (drazeja), bez obzira da li imate bolove i temperaturu ili ne...Naravno, Aspirin je nezaobilazan i treba ga uzimati makar 100mg dnevno. Snimanja na koja Vas salje doktorka su zanimljiva, jos jednom - zar nje najpametnije prvo uraditi bris i - ako cemo posteno, lab analize uz AST-O titar (pregled na streptokoke)???
Nadam se da ce Vam biti bolje.
Malo je preteran naslov Vase poruke, ima hiljade i hiljade dobrih, informisanih i savesnih lekara.
Iskreno, ja bih Vam do sada vec uradio briseve i nosa i zdrela, ali, mozda se to tako radi u Kanadi - bez briseva, pa teraj dok moze. Kod nas bi dobili - od mene - Defrinol, kombinaciju Brufena (ibuprofena) i pseudoefedrina - prvi je sastojak protiv bolova i temperature, drugi otvara nos - uzima se u oblku tableta, 3x1. Eritromicin ako ne deluje (kao i bilo koji drugi antibiotik) posle 3 dana, zameni se drugim antibiotikom (ovde bih Vam ja dao obican Bactrim, kao laksu varijantu, 2x2 tablete od po 480mg, ili kao jacu varijantu - Gentamicin ampule 120mg 1x1 intramuskularno, bar 4 dana, plus Dovicin kapsule (tetraciklin) 1x1, ili Ciprofloksacin tablete 500mg 2x1...Za probleme sa usima - obavezno kapi u nos i produvavanje usnih kanala (zapusite nos i dunete kao da zelite da "produvate usi") - svaka 3-4 sata. Dajemo ovde i antihistaminike, kao sto je loratadin (fabricka imena Claritine ili Pressing), 1x1. Za temperaturu - Paracetamol ili Aminofenazon (Analgin). Obzirom na bolove u nogama, umesto Defrinola (koga tamo verovatno i nemate), Vama bih savetovao redovno uzimanje ibuprofena (Brufen u Srbiji) od 400 ili 600mg, na svakih 8 sati po 1 tableta (drazeja), bez obzira da li imate bolove i temperaturu ili ne...Naravno, Aspirin je nezaobilazan i treba ga uzimati makar 100mg dnevno. Snimanja na koja Vas salje doktorka su zanimljiva, jos jednom - zar nje najpametnije prvo uraditi bris i - ako cemo posteno, lab analize uz AST-O titar (pregled na streptokoke)???
Nadam se da ce Vam biti bolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
doktore
Doktore,nisam mislila na nase lekare kod nas nego ove ovde gde zivim.Kao prvo upravo sam dosla od lekara i stvari stoje ovako.Krvna slika je uredu IZUZEV sedimentacije koja je 35. E sada odgovor od lekara: moze biti svasta!Nema pojma kaze sta mi je i savetuje mi neke hormone da probam,kaze otvoreno probe radi mada smatra da nije joint inflamation ali za svaki slucaj.Sinoc su mi videli vodu u uhu,a veceras on meni kaze NISTA ja ne vidim.Sada VI MENI KAZITE posle 6 razlicitih lekara i 6 razlicitih dijagnoza ko je tu upravu ili sam mozda ja LUDA!
Koliko ja znam da je upitanju neko zariste koje treba pronaci i tretirati verovatno sa drugacijim antibioticima.STA JE U PITANJU?Zar je u medicini jako tesko pronaci uzrok visokoj sedimentaciji i tretirati ili ja kao pacijent trebam moliti za daljne pretrage na koje me niko ne salje?PONAVLJAM to se odnosi za ovde!Tuzna prica ali istinita
Pozdrav od Ontaria
Koliko ja znam da je upitanju neko zariste koje treba pronaci i tretirati verovatno sa drugacijim antibioticima.STA JE U PITANJU?Zar je u medicini jako tesko pronaci uzrok visokoj sedimentaciji i tretirati ili ja kao pacijent trebam moliti za daljne pretrage na koje me niko ne salje?PONAVLJAM to se odnosi za ovde!Tuzna prica ali istinita

Pozdrav od Ontaria
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Zariste i lecenje zarista ("fokaloza") je ono sto i ja predlazem. Zato i kazem da treba uraditi briseve i AST-O. Ali, Kanada je Kanada. Oni nase diplome ne priznaju, najpametniji su, sole pamet svima oko sebe, znam kako je tamo, rodjena sestra mi zivi u Torontu...
Zelim Vam sve najbolje, ako mozete, upotrebite savet koji sam prethodno postavio, pa se cujemo.
Lekar sa nepriznatom diplomom
Zelim Vam sve najbolje, ako mozete, upotrebite savet koji sam prethodno postavio, pa se cujemo.
Lekar sa nepriznatom diplomom
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine