ZA DR IVICU.....revakcina tetalpanom

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
mgk
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 7:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

ZA DR IVICU.....revakcina tetalpanom

Post od mgk »

Imam jedno pitanje......20.06. sam primila AT zastitu zbog povrede nozem,kada je trebalo da primim revakcinu bila sam na moru pa je nisam dobila.Juce sam se ubola na ekser ,dali imam zastitu ili je potrebno da opet primim kimpletnu AT zastitu? Hvala unapred na odgovoru.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Re: ZA DR IVICU.....revakcina tetalpanom

Post od dr ivica »

Sve iz pocetka. Sada primite prvu, pa za mesec dana drugu, pa 6 meseci nakon druge trecu vakcinu, i na kraju godinu dana nakon trece cetvrtu revakcinaciju.

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
mgk
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 7:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mgk »

Dr. Ivice poslusala sam vas i otisla do DZ,ali AT nisam dobila.Doktor mi je rekao da sam iako sam preskocila revakcinu zasticena sa onom prvom dozom jos 2 meseca, tako da nema potrebe za ponovnim vakcinisanjem.Dobila sam antibiotik, previli su ranu i poslali me kuci.Dali da odem do nekog privatnog Doma Zdravlja da se ipak vakcinisem ili da poslusam ovog doktora? U nasem zdravstvu je stvarno nastupio neki haos...........
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Taj kolega je mozda u pravu, ako zna nesto sto ja ne znam, ali ono sto ja znam govori da se posle prve vakcinacije uvek daje revakcinacija na 30 dana, sto znaci da je prva vakcina "slaba" da bi trajala mnogo duze od toga. Tako je bilo poslednjih 20 i kusur godina koliko sam u medicini, sto kao student, sto kao lekar (sto kao bolesnik) :)
Aili
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 22, 2010 10:20 pm

Post od Aili »

Postovani dokrote,
htela bih i ja nesto da pitam vezno bas za ovu temu.
Juce sam na zardjali rajber ustinula prst. Rana nije duboka, ali je krvarilo posto sam se dosta jako usinula. Nisam odmah otisla kod lekara jer se sve to desilo na izletu.
Ja sam do 18. godine redovno vakcinisana. Krajem 2008. godine (tada sam imala 24 godine) sam primila tetalpan zbog ubodne rane i nije mi receno da dodjem na bilo kakvu revakcinaciju. Ne znam da li je doktorka zaboravila o tome da me obavesti ili je tom vakcinom meni samo produzena ona vakcina od 18. godine pa nije bilo potrebe za revakcinacijom.
Sta Vi mislite, da li sam i dalje zasticena ili ne? I koliko dana, nakon povrede moze da se primi zastita, da li je kasno da odem sutra posle podne?

Hvala na odgovoru
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Gotovo bih smeo da se kladim da niste zaštićeni. Imunitet je individualna stvar, ali jedna revakcinacija posle 6 godina mi se čini nedovoljnom.

Sve najbolje.
Odgovori