Postovani,rec je o coveku starom 50 god,"naklonjen" alkoholu.Povremeno mu se javlja krv u stolici,sveza.Bio kod hirurga koji je iskljucio hemoroide.Kolonoskopija zakazana za 14.3.(Porodicna anamneza opterecena karcinomom kolona,rodjeni brat je u pitanju).Pripremajuci se za kolonoskopiju uradio eho abdomena koji je b.o.Laboratorija takodje,osim transaminaza koje su
SGOT 94
SGPT 162!!!!!!!!
Bilirubin je 19.
Sta to moze da bude?????
P.S.Transaminaze su pre pet meseci bile neznatno povisene dok je bilirubin bio bas visok,da bi se to sve brzo vratilo na normalu,a sad ovo.....Molim Vas,zanima me vase misljenje....
ZA DR IVICU-krv u stolici i uvecane transaminaze
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Iako je eho abdomena uredan, ovo bi mogla da bude i pocetna ciroza jetre, odnosno "alkoholni hepatitis", lezija jetre koja daje i povremena hemoroidalna krvarenja. Ali, da ne zurim sa zakljuccima, nema dovoljno podataka da bih ista drugo pretpostavio. Ne znam kakvo je bilo krvarenje po ucetalosti, obimu i izgledu, koliko je i da li je pacijent izgubio u kilazi, kakav je pretezno izgled stolice, i jos puno drugih stvari. Sumnjam da je krvareje bilo znacajno, ako kazete da su lab. nalazi uredni u smislu da nema anemije. Realno, osim kod familijarne polipoze debelog creva, koja je udruzena sa karcinomom kolona, o ostalim karcinomma kolona se ne moze govoriti (za sada) kao o familijarno-zavisnim bolestima.
Sacekajte rezultate skopije.
Ako imate jos pitanja, iskorist tetelefon, imam upalu pluca i ne mogu puno da kucam ovih dana
Sve najboje.
Sacekajte rezultate skopije.
Ako imate jos pitanja, iskorist tetelefon, imam upalu pluca i ne mogu puno da kucam ovih dana
Sve najboje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.