Isuficijencija bubrega ili nesto drugo
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Isuficijencija bubrega ili nesto drugo
Pozdrav. Dijabeticar sam 20 godina. Pre oko 5 do 6 meseca izvadila sam nalaz krvi i kretinin je bio je oko 300. Urea oko 25, i znakovi anemije. Posto sam dijabeticar redovno vrsim sve nalaze. Obratila sam se svom nefrologu koji mi je rekao da imam isuficijenciju bubrega i prepisao mi inekcije za anemiju (Mircera, Aranesp). Do sada sam uvek jednog mesecno primala Mirceru i svaki put posle primanja inekcije 7dana sam se osecala vrlo lose. Zadnji put u nedostatku inekcija Mircere, doktor mi je prepisao Aranesp. Dan, dva posle primanja te inekcije doslo je do oticanja desne strane (ruke, noge, lica) i bola u desnoj nozi. Cesto mi se desavale nagli skokovi pritiska sto nije bilo ranije (obicno pritisak je bio oko 120/75). Kompletne nalaze sam izvadila pre godinu i po dana i nije bilo znakova isuficijencije bubrega. Bubrezi su bili u redu. Posle mesec dana od primanja inekcije Aranesp-a bol u nozi je ostao, i oticanje desne ruke takodje... Pored toga moja kilaza se povecala i pored toga sto skoro nista ne jedem. Puls skace do 120-130 uz normalan pritisak. Imam zatvor. Citajuci literaturu na internetu o isuficijenciji bubrega procitala sam da usled isufincijencije bubrega dolazi do opadanja kilaze. Da li je moguce da se ne radi isuficijenciji bubrega, vec o mozda nekom poremcaju stitne zlezde, nekoj infekciji urinarnog trakta ili nesto trece? I da li postoji neki drugi nacin da se utvrdi isuficijencija bubrega, jer moj nefrolog je to utvrdio samo na osnovu nalaza krvi i urina. I da li je neko imao slicna iskustva?
Re: Isuficijencija bubrega ili nesto drugo
Posle 20 godina dijabetesa gotovo je izvesno da imate dijabetesnu nefropatiju i bubreznu insuficijenciju.