Istegnut trbušni mišić
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Istegnut trbušni mišić
Juče dok sam vežbao u teretani trbušnjake zadobio sam pomenutu povredu. Povreda je nastala nakon otprilike 30 min. treniranja. Vežbao sam najpre gornji deo tela (ramena, grudi) sa ne prevelikim težinama (dakle težine koje mogu podići sa 10-15 ponavljanja). U toku treninga sam se znojio, popio oko 1l vode. Nakon 30 min. treninga, rešio sam da radim trbušnjake na kosoj klupi, uradio 2 ponavljanja i nakon trećeg sam osetio jak bol na trbušnom mišiću desno od pupka (i u toj visini). Bol je bio kao ubod nožem. Momentalno sam prestao sa treningom i vratio se kući. Da napomenem već 2 meseca, posle malo duže pauze normalno vežbam. Te iste trbušnjake sam radio zadnji put pre 3-4 dana, imao upalu koja je prošla. Bol je nakon povrede slabio, i pojavljivao bi se kada bi na bilo koji način angažovao trbušne mišiće nekim pokretom (ustajanje iz ležećeg položaja, kada jače kašljem, kada pokušam da se istegnem tj. zabacim glavu iza, i izvijem telo). Otišao sam nakon 2h kod hirurga, jer su me uputili sa opšte prakse (bez pregleda) misleći da nije možda slepo crevo ili nešto drugo. Hirurg je pogledao mesto povrede, i konstatovao istegnuće trbušnog mišića. Prepisao mi je analgetike i rekao da mirujem. Za vreme pregleda lako sam se popeo na hir.sto, ali sam jedva sišao
. Evo dan nakon povrede, i dalje nemogu da angažujem trb. mišić pri ustajanju iz kreveta, i imam problema kad se neki put zakašljem. Dakle pojavi se isti bol kao za vreme povrede. Imam normalno mokrenje, normalno hodam, a problem se javlja sa bilo kakvim naprezanjem trbuha. Ovim bi hteo da podelim svoje iskustvo, i da pitam neke stvari. Da li mi preporučujete nošenje nekog pojasa, od onih što ih ima u sportskim radnjama? Ako je bilo ko imao slično iskustvo, ili zna nešto više o tome, voleo bi da to podeli sa mnom. Koliko je trajao oporavak, i šta je primenio u tu svrhu? Još nisam čuo da je neko imao slično istegnuće, da bi mogao da se informišem, a i pretragom na google nisam našao nešto poput mog problema. Pozdrav...

Re: Istegnut trbušni mišić
Верујем да би хирург видео оштећење потрбушне марамице да је до тога дошло. Можда ти је пукло неко мишићно влакно, пре него да се десило само истегнуће. Појас ти ништа неће вредети. Мораћеш да будеш стрпљив са опоравком једно месец-два. Регенерацију ткива би могао да убрза један већи јак стални магнет који би учврстио непосредно уз повреду (на поткошуљу или слично).
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 19, 2014 6:09 pm
Re: Istegnut trbušni mišić
Imam i ja isti problem, molim te, odgovori mi kako si ga resio..