Iskrice pred ocima

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
darko1450
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 25, 2009 8:27 am

Iskrice pred ocima

Post od darko1450 »

Cesto vidim iskrice pre ocima. Narocito kada ustanem ujutru, ili kada udjem iz svetlije u tamniju prostoriju, kada naglo skrenem pogled.... Da se razumemo, imam migrenu i znam sta je aura, ovo nije aura. Cuo sam da uzrok moze da bude slaba cirkulacija u vratu?
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Re: Iskrice pred ocima

Post od sedefasta »

Može, ali može biti još mnogo toga. Morate otići kod oftalmologa na jedan ozbiljan pregled biomikroskopom. Ako ne obraća previše pažnju na to što mu/joj budete govorili, tj. o Vašim tegobama, promenite oftalmologa.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

ako su to kao tackice koje se pojavljuju u vidnom polju ne treba puno da brines---moras malo vise da odmaras a posebno oci-meni se to javlja kad sam premoren
darko1450
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 25, 2009 8:27 am

Post od darko1450 »

Osim tackica desava mi se da ako i malo pogledam u nesto sto svetli ( sunce, sijalicu, farove) i dalje vidim znate kao onaj odsjaj u obliku tog predmeta. Posle pola minuta se polako gubi i za minut nestane iz vidnog polja. Ne desava mi se ovo uvek... najvise ujutru kad ustanem pa izadjem napolje na sunce... ili neko vece vozim auto i ako se malo vise zagledam u svetla auta koji mi dolazi u susret. Ali ponavljam ne uvek. Mozda ima veze sa umorom.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

moze da bude glaukom - trebalo bi da ste vec otisli kod oftalmologa
Odgovori