Ishrana i njega beba
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Ishrana i njega beba
Zeljela bih da znam zasto se kod nas na tlu Srbije od doktora/pedijatra preporucuje mlijeko prije nenapunjene godine dana odojceta i zasto preporucuju jaje i zasto se forsira kupanje beba svakim danom?
Moja djevojcica ima godinu dana, zivimo u Njemackoj i ovdje je nacin ishrane i njege beba suprotan tim u Srbiji. Zadnji put smo bili u BG u septembru, Natasa je bila bolesna i kad su me pitali za nacin ishrane i njege, i kad sam im rekla da joj se ishrana sastoji u prvoj liniji od povrca i zitarica, i da joj se daje jos adaptirano mlijeko i vrlo malo i rijetko meso skoro da su me osudili kao vrlo losu majku i da se uopste ne cudim sto je bolesna, jer joj uskracujem vitamine i bjelancevine.
Ali informacije koje dobivam od njemackih doktora u vezi sa ishranom su vrlo logicne, tako da ih se pridrzavam. Na svu srecu moj cicak se dobro razvija, zdrava i veselo dijete, ali bih zeljela da znam cemu ta nasa sopanja sa hranom
jelena
Ja imam dve devojcice, i mogu ti reci da sam ih hranila slicno tebi. Prvenstveno sam cedila sveze sokove svakog dana i to od raznog voca (od jabuke do dunje i grozdja), onda zitarice, svo povrce, a od mesa curetinu, teletinu i to povremeno. Jaja retko (recimo jednom nedeljno), akravlje mleko ne do godinu dana. Dojila sam ih oko 14 meseci. Ne mislim da gresis, samo uvek daj svez sok (nikako kupovne kasice i sokove) jer sve sto je dugotrajno ima aditive od kojih ni jedan ne valja
Pozdrav od Jelene iz Uzica
Pozdrav od Jelene iz Uzica