Ishrana nakon mononukleoze
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Okt 04, 2017 7:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Ishrana nakon mononukleoze
Pozdrav, prebolio sam mononukleozu i jasno mi je da dijetu treba drzati tokom bolesti, medjutim nikako da dobijem odgovor na pitanje,koliko se dugo treba drzati zdrave prehrane bez masnoca nakon bolesti? Da li je to sa dijetom gotovo cim se ast alt itd. vrate u normalu, ili se treba paziti 6 mjeseci, kako sam dobio jedan savjet?
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Re: Ishrana nakon mononukleoze
Ко ти је рекао да је здрава исхрана без масноћа? И каквих масноћа?
А једеш пекарске производе, фабрички јогурт, маргарин, слаткише, жваке, кока-колу итд.?
А једеш пекарске производе, фабрички јогурт, маргарин, слаткише, жваке, кока-колу итд.?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Okt 04, 2017 7:56 pm
loše sam se izrazio, naravno da jedem zdrave masti u vidu ribe,badema itd.
Ovo dole sto si naveo inace i ne konzumiram i jos bih nadodao da ne jedem ni punomasno mlijeko ni pastete kobasice cipseve i ostale gluposti, tako se i inace hranim..
Doktor mi je dao savjet da se vratim "normalnijoj" prehrani, znaci ne iskljucivo leso i riba, vec da mogu pocet i ostalo jesti, ali da se klonim jela koja su przena na ulju... tipa dzigarice, snicle, cevapi, pileci fileti, prasetina itd, a corbe koje jedem da se spravljaju sa sto manje ulja i po mogucnosti na maslinovom ulju.. i naravno alkohol i gazirano da zaboravim.. znaci moje pitanje u sustini glasi, kad cu moci pojesti neku pizzu cevape i slicno a da se ne zamaram previse sta ce biti sa jetrom? pozdrav
Ovo dole sto si naveo inace i ne konzumiram i jos bih nadodao da ne jedem ni punomasno mlijeko ni pastete kobasice cipseve i ostale gluposti, tako se i inace hranim..
Doktor mi je dao savjet da se vratim "normalnijoj" prehrani, znaci ne iskljucivo leso i riba, vec da mogu pocet i ostalo jesti, ali da se klonim jela koja su przena na ulju... tipa dzigarice, snicle, cevapi, pileci fileti, prasetina itd, a corbe koje jedem da se spravljaju sa sto manje ulja i po mogucnosti na maslinovom ulju.. i naravno alkohol i gazirano da zaboravim.. znaci moje pitanje u sustini glasi, kad cu moci pojesti neku pizzu cevape i slicno a da se ne zamaram previse sta ce biti sa jetrom? pozdrav
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Нажалост то су све погрешни савети које си добио од лекара и немају везе ни са чим. Због тога једино њега можеш да питаш када ћеш моћи да једеш то што спомињеш.
Ево само на пример, НИКАКВО уље не сме да се користи за пржење. За пржење може да се користи само свињска маст. Онда, ћевапи ако се праве како треба, веома су здрава храна али морају да се једу са црним луком који неутралише евентуално штетно дејство дима од роштиља. И тако даље.
Ево само на пример, НИКАКВО уље не сме да се користи за пржење. За пржење може да се користи само свињска маст. Онда, ћевапи ако се праве како треба, веома су здрава храна али морају да се једу са црним луком који неутралише евентуално штетно дејство дима од роштиља. И тако даље.