ISCASENO KOLENO

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
beny93ets
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 06, 2017 10:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

ISCASENO KOLENO

Post od beny93ets »

Pozdravljam.
Pre 2. dana sam iscasio desno koleno (po drugi put). Odmah sam prevezen na ortopediju, gde su ustanovili da je pored iscasenog kolena, iscasena i casica (patela).
Posto imam ortezu, nisu mi stavljali gips, i nisu mi dali nikakve lekove ni nista. Posto vec neka iskustva imam, stavljao sam dosta leda, i mazao zelenom konjskom mascu da bi splasao otok, i ceo dan imam zavoj na kolenu.
Ono sto me zanima, jeste kad cu moci da se vratim treninzima, posto treniram borilacke vestine (MMA), posto se tamo koleno koristi cesto.
Prvi put kad mi se desilo, posle 3 meseca sam polako nastavio treninge, i nije se ponovilo do sad, a proslo je 6 godina od tad. Sada se plasim, jer je ovo vec drugi put... Molim za savete, i jos me zanima da li trebam da pokusavam savijati koleno unaprkos otoku...? Hvala
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Re: ISCASENO KOLENO

Post od _david_ »

Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Надам се да су ти наместили ишчашење. Да ли можеш да помераш колено?
beny93ets
Novi član
Novi član

Post od beny93ets »

Namestili su mi posle 50 minuta.. Vristao sam kao da mi cupaju nokat... Mogu da pomeram nogu normalno, s tim sto mi otok ne dozvoljava savijanje kolena, ali pri cvrstoj volji, i uz pomoc ruke, uspeo sam saviti nogu do 90° ali samo par puta cisto da isprobam... Dakle neko nesto da doda? :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Вероватно ће ти бити потребно пола године да се овај пут вратиш тренинзима. Са сваким новим ишчашењем ситуација је све гора јер се лигаменти и цео везни систем све више оштећују. Боље на време батали тај спорт.
beny93ets
Novi član
Novi član

Post od beny93ets »

Necu bataliti treninge, to je moj sport, samo me zanima kad cu otprilike moci da se vratim... tako je i prosli put bilo pa sam kroz 3 meseca vec trenirao.. :) drzite palceve samo da sto brze prodje
Odgovori