IRIGOGRAFIJA ?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
bucko85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 31, 2012 7:27 pm

IRIGOGRAFIJA ?

Post od bucko85 »

IMAM PROBLEM SA NEREDOVNOM STOLICOM KOJU SKORO I NEMAM U NEKIH 10 - 15 DANA JEDNOM I TO U GLAVNOM BUDE PROLIV , PROBALA SAM SVE I CAJEVE I TABLETE RAZNE I TSA BAKA KAZE I NISTA IMAM I UZASNE BOLOVE U ZELUDCU PA JE DOKTORKA POSUMLJALA NA CIR , (A IMAM PROBLEM I SA SULJEVIMA UNUTRASNJIM KOJI KRVARE KAD IMAM STOLICU PONEKAD ME CELA NOGA BOLI ZBOG TOGA IMALA SAM DVA HIRUSKA ZAHVATA JER DRUGACIJE NISAM MOGLA DA IH UKLONIM I BILO JE JAKO BOLNO) ,POSLALA ME NA HIRURGIJU I TAMO SU MI REKLI DA IDEM NA IRIGOGRAFIJU , REKLI SU MI DA DONESEM BARIJUM KOJI NEMA NIGDE DA SE KUPI , A JA VISE NE ZNAM STA DA RADIM STOMAK MI JE OTECEN STALNO , BOLI NAGLO SE GOJIM NAGLO SMRSAM I NE ZNAM VISE STA DA RADIM I NE ZNAM GDE DA NABAVIM BARIJUM ?!?
trutko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 9:59 am

Re: IRIGOGRAFIJA ?

Post od trutko »

Ako misliš na barijumov rastvor koji pijes dok te snimaju s rengenom djaba se mučiš. Metoda nije pouzdana za otkrivanje čira, pijo sam taj rastvor pre 5-6 godina i dr nije znao dal imam čir sa sigurnošću. Kaže ima nešto al možda i nije. Dok nisam gutao sondu ništa. Nažalost otkriju ga na dvanaestercu. Promenio sam način ishrane i sada, Bogu hvala, ništa ne osećam već par godina. Pozdrav
Odgovori