intravenska anestezija

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

intravenska anestezija

Post od seven.maja »

Ovih dana cu imati krecu intervenciju u opstoj anesteziji (intravenskoj).
Molim za savjet, sta preduzeti nakon anestezije u cilju smanjenja nezeljenih efekata?
Kako sto brze ''ocistiti'' organizam od medikamenata (sta li vec) koji se koriste u anesteziji?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

strah od bilo kakve intervencije se prema najnovijim istrazivanjima zapravo svodi na strah od anestezije, i na pitanje "sta ako se ne probudim?".
najnoviji anestetici imaju minimalnu skodljivost, i retko izazivaju nezeljene tegobe (u vidu mucnine). za vreme anestezije anesteziolog prati sve vase vitalne parametre, i jednostavno na vama je samo to da ne razmisljate o anesteziji!
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Kad se probudite imacete mucnine i povracacete a ceo taj dan cete prespavati. Sve u svemu nista strasno. Ja sam imala 15-ominutnu intervenciju i secam se da sam se kad su me probudili osecala kao da sam spavala 30 sati:D
Osim povracanja i pospanosti nema nikakvih drugih nezeljenih efekata, a organizam se od anestezije cisti sam.
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član

Post od seven.maja »

drbgd napisao:strah od bilo kakve intervencije se prema najnovijim istrazivanjima zapravo svodi na strah od anestezije, i na pitanje "sta ako se ne probudim?".
najnoviji anestetici imaju minimalnu skodljivost, i retko izazivaju nezeljene tegobe (u vidu mucnine). za vreme anestezije anesteziolog prati sve vase vitalne parametre, i jednostavno na vama je samo to da ne razmisljate o anesteziji!
Zahvaljujem se na odgovoru, ali nismo se razumjeli. Nemam strah od anestezije niti od zahvata. Ovo je 6. anestezija koju cu da primim u zivotu.

Zanima me kako mogu sto prije da se ''vratim u normalu'' umjesto da osjecam slabost, mucnine (ne povracam nazalost), vrtoglavicu i sl. nakon anestezije?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ne mozete nista uciniti po tom pitanju! vas organizam tako reaguje, medjutim, posto rekli da se radi o kracoj anesteziji, radi se i o drugom anestetiku pa mozda nece biti takva reakcija. dobicete simptomatsku terapiju ako bude potrebno
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član

Post od seven.maja »

Hvala!
Odgovori