Insuff. Vb vrtoglavice
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Insuff. Vb vrtoglavice
Vec dva mjeseca imam vrtoglavice, nalaz krvi u redu, tc doppler smanjen protok krvi sa dg. insuff. vb, blago poremećen centar za ravnotežu. Pijem Stugeron forte 1x uveče, Ginkocel 3x1 (sad je pauza), B-complex. Nekoliko dana mi bude bolje, a onda opet pogoršanje. Sad su mi uključili infuzije Pentilin. Da li je to u redu, molim Vas da mi neko što prije odgovori. Hvala
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Koji je uzrok vertebrobazilarne insuficijencije, suzenje lumena arterija plakovima, kinking, okostavanje vratne kicme...? Koliki Vam je pritisak? Kada su vrtoglavice najjace, jesu li pracene mucninom i povracanjem? jeste li koristili URUTAL i SULPIRID? Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Hvala na odgovoru.
Fizijatrica je rekla da je uzrok spondiloza vratne kičme. Povračala nisam, mada povremeno imam mučnine. Nisam koristila urutal i sulpirid. Nisam uočila pravilnosti kada je u pitanju intenzitet, samo sam primijetila da mi odlazak na planinu pogorša stanje. Vrtoglavice su mi se pojavile krajem januara, u dva navrata su prestajale, a već 16 dana ih imam neprekidno, jačeg ili slabijeg intenziteta. To mi smeta u obavljanju svakodnevnih obaveza, a imam i problema sa koncentracijom, i inače sve radim usporeno. Ima li pomoći?
Fizijatrica je rekla da je uzrok spondiloza vratne kičme. Povračala nisam, mada povremeno imam mučnine. Nisam koristila urutal i sulpirid. Nisam uočila pravilnosti kada je u pitanju intenzitet, samo sam primijetila da mi odlazak na planinu pogorša stanje. Vrtoglavice su mi se pojavile krajem januara, u dva navrata su prestajale, a već 16 dana ih imam neprekidno, jačeg ili slabijeg intenziteta. To mi smeta u obavljanju svakodnevnih obaveza, a imam i problema sa koncentracijom, i inače sve radim usporeno. Ima li pomoći?
Hvala na blagovremenim odgovorima.
Pritisak mi je blago snižen 100-110/70. Posjetila sam još jednog ljekara koji kaže, da na osnovu nalaza, misli da su vrtoglavice od uha hiporeflexio labirinti (nešto tako, izvinjavam se ako fali koje slovo), a da uzrok nije loša cirkulacija nego stres i nervoza.
Što se tilče URUTAL-a, da li bi onda trebala izvbaciti stugeron forte.
Hvala
Pritisak mi je blago snižen 100-110/70. Posjetila sam još jednog ljekara koji kaže, da na osnovu nalaza, misli da su vrtoglavice od uha hiporeflexio labirinti (nešto tako, izvinjavam se ako fali koje slovo), a da uzrok nije loša cirkulacija nego stres i nervoza.
Što se tilče URUTAL-a, da li bi onda trebala izvbaciti stugeron forte.
Hvala