molim vas imam inhibin b 6.40 a minimum je 10 ,takoreci rezerve jajnih celija na minimumu,lecim se u KCB I treba da obavim laparaskopiju i histeroskopiju pre inseminacije.
Doktor koji me leci mi je odgovorio na pitanje ako posle inseminacije ne uspem da ostanem trudna ici ce na vestacku oplodnju,ali ja tako malo imam jajnih celija da je pitanje sta ce ostati posle terapije za inseminaciju,tako da mi je receno da ako imam da platim mogu odmah ,ali oni imaju sada protokol koji moraju da prate inace ja sam u drzavnom programu,kome da se ja obratim ako bih mogla da preskocim inseminaciju i da idem odmah na vestacku oplodnju gde imam vece sanse.Koja komisija ili ustanova to odredjuje .Inace imam 36 godina
hvala unapred na odgovoru
inhibin b ispod minimuma a spremam se za inseminaciju
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Re: inhibin b ispod minimuma a spremam se za inseminaciju
Jako ste konfuzni... Sta zapravo zelite? Ako ste vec u programu sacekajte, doci cete na red relativno brzo... KOliko se secam granica je 38 godina... i cini mi se da je pomeraju na gore... A inhbin B, moze da bude ali ne mora da znaci.. Medicina nije egzaktna nauka, 1 + 1 ponekad nisu dva vec 3 ili 0, a mozda i pet... Tako da ne sekirajte se mnogo.. To sto vam je smanjena rezerva jajnih celija ne znaci da Vam je ostalo jos 10 jajnih celija... Dok cekate vantelesnu oplodnju mozda nije zgoreg da probate sa 3-4 inseminacije.rajka75 napisao:molim vas imam inhibin b 6.40 a minimum je 10 ,takoreci rezerve jajnih celija na minimumu,lecim se u KCB I treba da obavim laparaskopiju i histeroskopiju pre inseminacije.
Doktor koji me leci mi je odgovorio na pitanje ako posle inseminacije ne uspem da ostanem trudna ici ce na vestacku oplodnju,ali ja tako malo imam jajnih celija da je pitanje sta ce ostati posle terapije za inseminaciju,tako da mi je receno da ako imam da platim mogu odmah ,ali oni imaju sada protokol koji moraju da prate inace ja sam u drzavnom programu,kome da se ja obratim ako bih mogla da preskocim inseminaciju i da idem odmah na vestacku oplodnju gde imam vece sanse.Koja komisija ili ustanova to odredjuje .Inace imam 36 godina
hvala unapred na odgovoru
Niste mi bili potpuno jasni ko je od Vas dvoje uzrok bracnog steriliteta i zasto do sada niste radili HSG, pa onda laparoskopiju i histeroskopiju?
Radila sam HSG i prohodni su mi kanali .a sada radim laparaskopiju i histeroskopiju pred inseminaciju.Mozda sam konfuzna ali to mi tako deluje drasticno malo taj podatak inhibin da se plasim da ce da isforsiraju sve te rezerve pa sta onda...zato sam htela da pitam nkoga da li moze da se inseminacija preskoci da sacuvam tu rezervu za vantelesnu..mozda ja malo preterujem ali doktori to ne objasnjavaju samo cinjenice pa ti izvoli gledaj i razmisljaj sta je ..hvala na trudu za odgovor
Zaboravila sam da kazem ja sam uzrok..muz ima sve uredne rezultate ,ja sam pocela da se lecim sa dijagnozom policisticni jajnici. nikad nisam ostala trudna a i menstruacije su mi 33-62 dana tako da ovulaciju retko uhvatim tj folikuli ne rastu dovoljno za oplodnju nadam se da cu u aprilu ici na ove operacije dakazem da bih krenula dalje ,strasno je pokupiti analize sveze kad neznas kad ces dobiti
-
- Aktivan član
A da li ste uzimali kakvu terapiju za policistične jajnike i da li ste bili kod endokrinologa? A zasto Vam rade laparoskopiju i histeroskopiju kad vam je HSG dobar? Koliko dugo ste pokušavali da ostanete trudni? Da li ste radili ASA? Da li su Vam ikada uradili hormonski status?rajka75 napisao:Zaboravila sam da kazem ja sam uzrok..muz ima sve uredne rezultate ,ja sam pocela da se lecim sa dijagnozom policisticni jajnici. nikad nisam ostala trudna a i menstruacije su mi 33-62 dana tako da ovulaciju retko uhvatim tj folikuli ne rastu dovoljno za oplodnju nadam se da cu u aprilu ici na ove operacije dakazem da bih krenula dalje ,strasno je pokupiti analize sveze kad neznas kad ces dobiti

-
- Aktivan član
Pretpostavljam da je jedini uzrok Vaseg problema neregulisan PCO (Sindom policističnih jajnika). Čudi me da Vam niko nije dao terapiju, tj izregulisao ciklus?
Postoji puno stvari koje mogu da se urade pre inseminacije i vantelesne kad je u pitanju PCO...
Ništa mi se to ne sviđa...
Mislim da su Vam doktori malo preučili... i malkice mi se čini da Vas "previše leče"... Iskreno se nadam da gresim i da cete me demantovati svojim odgovorima...
Pozdrav

Postoji puno stvari koje mogu da se urade pre inseminacije i vantelesne kad je u pitanju PCO...
Ništa mi se to ne sviđa...

Mislim da su Vam doktori malo preučili... i malkice mi se čini da Vas "previše leče"... Iskreno se nadam da gresim i da cete me demantovati svojim odgovorima...
Pozdrav

Lecim se 4 godine ,skoro tri godine u mom gradu kod endokrinologa sam bila 6 meseci sumnjajuci na skriveni secer ,pila sam gluformin za to vreme i poboljsanja nije biloostali rezultati su relativno u redu ali niko mi nista nije davao ni ovde ni u bg za regulisanje ciklusa ..na tvoje sledece pitanje pokusavam 6 godina da ostanem trudna a kazem 4 aktivno kod lekara a laparaskopiju i histeroskopiju mi rade da ...vide kako su mi unutrasnji organi...to je kaze moj doktor procedura pre inseminacije a ASA nemam pojma sta ti je to niti sam ikad cula za taj izraz a hormonski\ status sam radila pred novu godinu tad mi je pogledala rezultate i rekla da se spremim za lap. i his.nista vise .Ja kako sam videla otprilike sve je u normali ali daleko sam ja od strucnjaka a i kad samdavala krv samo su mi jednom uzeli ,a znam da ima na dva sata kad se daje pa odredjenim danima to mi nisu radili...Znas imam utisak da se nesto radi ali niko ti nista ne prica ni kako ni zasto samo uradi to ,uradi ovo treba ti ovo tako da se osecam kao izgubljena ovca ..
pozdrav
pozdrav