Ingvinalni kanal
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Ingvinalni kanal
Zna li neko koje su posledice proširenog ingvinalnog kanala? Hvala unapred.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 8:41 am
Prosireni ingvinalni kanal je ustvari preponska kila. Ovaj kanal kod zena sadrzi ligament koji drzi matericu u prirodnom polozaju, a kod muskaraca zile testisa i semenovod. Ingvinalnu kilu nije moguce spreciti ili izleciti kod kuce. Ako nemate nikakve smetnje, nije je potrebno dirati, medjutim ako dodje do ukljestenja i prekida cirkulacije uz intezivan bol, treba sto pre potraziti medicinsku pomoc jer stanje moze biti pogubno za Vas.
-
- Novi član
a zasto mi doca onda prepisao mjesec dana mirovanja ako se ne lijeci kuci ?
on kaze vratice se to samo
msm gledao sam one slike te preponske hernije i tako to,samo kod mene nije isto...ja nemam nikakvo ispupcenje,nista vidljivo ni opipljivo.samo osjecam ponekad neki mali bol ili kao neku zategnutost...i ne smeta mi npd da trcim,igrao sam basket par puta u zadnjih sedmicu dana bez ikakvih smetnji 

-
- Novi član
I ja imam isti problem, tj sasvim slucajno sam otisao na pregled i saznao da su mi se preponski kanali rasirli i da postoji mogucnost da dodje do preponske kile, pa me interesuje posto sam se bavio teretanom, da li i dalje mogu da nastavim sve te aktivnost i dali ako ojacaju trbusni misici ima manje sanse da dodje do bruha ili kile ?
Hirurg mi je rekao da nastavim da radim sve normalno kao i pre i da dolazim na kontrolu na pola godine, ali nije konkretno nista rekao za sportske aktivnosti...
Hirurg mi je rekao da nastavim da radim sve normalno kao i pre i da dolazim na kontrolu na pola godine, ali nije konkretno nista rekao za sportske aktivnosti...