majka je poslata na skener sa dijagnozom (u temi)
navodim nalaz:
u levom plucnom vrhu velika nehomogena nejasnih i neostrih granica tu promena, denziteta mekih tkiva, koja posle aplikacije kontrasta nehomogeno povecava denzitete.
uz zadnji zid takodje sde vide dve promene koje mogu odgovarati sirenju osnovne bolesti. u levom pleuralnom delu prisutan sadrzaj, vazdusni putevi prohodni.
traheja potisnuta u desnu stranu u visim partijama. vide se masivne kalicfikacije aorte, posebno u ascedentnom delu, kao i na krvnim sudovima i hilusima.
...........
moze li neko da mi kaze sta ovde zaista pise pise
unapred zahvalan na odgovoru
Dg: Infilt. pulm l sin
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Apr 29, 2009 11:17 am
Re: Dg: Infilt. pulm l sin
Prosto mi je neverovatno da niko od lekara nije razgovarao sa Vama o zdravstvenom stanju Vase majke ili Vi nikoga od nadleznih lekara niste pitali o tome ili ste pitali ali zelite i ovde da potvrdite ili otklonite svoje sumnje.
Tesko je da Vam neko ovim putem objasnjava kakav je CT nalaz Vase majke.
Jedino sto Vam mogu napisati je da nalaz ukazuje da u tkivu pluca postoji promena,niste napisali kolikih dimenzija,predpostavljam da je par cm cim pise "velika" i da postoje jos dve promene istih karakteristika koje mogu biti posledica rasta ili sirenja osnovne promene.
U svakom slucaju lekari Vase majke su ti koji ce Vam objasniti o cemu je rec i kakav je plan za dalje lecenje.
Tesko je da Vam neko ovim putem objasnjava kakav je CT nalaz Vase majke.
Jedino sto Vam mogu napisati je da nalaz ukazuje da u tkivu pluca postoji promena,niste napisali kolikih dimenzija,predpostavljam da je par cm cim pise "velika" i da postoje jos dve promene istih karakteristika koje mogu biti posledica rasta ili sirenja osnovne promene.
U svakom slucaju lekari Vase majke su ti koji ce Vam objasniti o cemu je rec i kakav je plan za dalje lecenje.
Re: Dg: Infilt. pulm l sin
vrlo sam zahvalan za odgovor
da otklonim nedoumicu - ja sam u inostranstvu, a od sestre sam na jedvite jade uspeo i ovo da izvucem
jos jednom veliko hvala
da otklonim nedoumicu - ja sam u inostranstvu, a od sestre sam na jedvite jade uspeo i ovo da izvucem
jos jednom veliko hvala