Infektivna-mononukleoza potrebno mirovanje?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
MikkyLee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 10, 2012 8:06 pm

Infektivna-mononukleoza potrebno mirovanje?

Post od MikkyLee »

Zdravo dobio sam mononukleozu negde oko 04.05(pre mesec dana). Bavim se aktivno sportom duze vreme(treniram atletiku discipline 400m i 400m prepone). Vrhunac mononukleoze mi je bio kada su mi transaminaze jedna vrsta bila 68 a 43 je granica i LDH 680 od 430 granica. Pre neki dan sam opet vadio krv i sve je bilo u redu sem limfocita koji su bili 52 granica 50. Doktorka mi je rekla da trebam opet krajem juna da vadim krv i da radim ultra-zvuk abdomena. Sada mene zanima ako ti rezultati budu skroz dobri kada cu opet moci da treniram???
Molio bih nekoga da mi pomogne i da mi odgovori na pitanje i unapred hvala.
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Re: Infektivna-mononukleoza potrebno mirovanje?

Post od uliks1978 »

Mono zahteva strogo mirovanje i ne može se izlečiti za mesec dana.Koliko ćeš pauzirati,zavisi od od oporavka tvog organizma i mišljenja lekara.Ali trebaš da znaš da recimo Robin Soderling zbog mononukleoze već godinu dana ne igra tenis.Dakle,naoružaj se strpljenjem i nemoj da "požuruješ" telo.
gaganela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 25, 2012 12:17 am

Post od gaganela »

mononukleoza zahteva mirovanje cak i nekoliko meseci po stabilizovanju laboratorijskih parametara vezanih za tu bolest a sve zbog jetre i opasnosti od rupture slezine, zato o'ladi dok ti lekar ne da zeleno svetlo za fizicku aktivnost...
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Necu te obradovati, ali nakon mononukleoze treba pauzirati sa sportom 6 meseci jer virus moze biti opasan za srcani misic..
Odgovori