Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
ovako , prije 3 dana sam imao malu nezgodu, pao sam na pod i ozlijedio koljeno. Ništa strašno , površna rana kako se meni čini.
Nakon 3 dana mene to još dosta boli i primijetio sam lagano gnjojenje oko rane.
Dakle molio bih savijete, što trebam napraviti i da li je ovo početak infekcije!
(odmah poslije pada sam dezinficirao ranu sa votkom )
Samo jedan savet za ubuduće ,rekli dobri doktori, nikada,ali nikada, ranu ne ispirati alkoholom ,jer se šire krvni sudovi i ''olakšava'' se put za neku od infekcija.....
Za ostalo ,javiće se neko ko je stručan ( ja nisam lekar)!
P.S.
Samo nisi naglasio jesi vodkom ispirao ranu iznutra ili spolja!
minjab napisao:Samo jedan savet za ubuduće ,rekli dobri doktori, nikada,ali nikada, ranu ne ispirati alkoholom ,jer se šire krvni sudovi i ''olakšava'' se put za neku od infekcija.....
Za ostalo ,javiće se neko ko je stručan ( ja nisam lekar)!
P.S.
Samo nisi naglasio jesi vodkom ispirao ranu iznutra ili spolja!
Nisi me razumeo ,nije se podrazumevalo ,alkohol ,kao alkoholno piće! Bilo koji alkohol širi krvne sudove.....i ne preporučuje se ispiranje rane zbog već sam objasnila gore.....
minjab napisao:Nisi me razumeo ,nije se podrazumevalo ,alkohol ,kao alkoholno piće! Bilo koji alkohol širi krvne sudove.....i ne preporučuje se ispiranje rane zbog već sam objasnila gore.....
A za ispiranje unutra ,ništa ti ne fali.....
hmm meni su kao malom na svaku ranu rakiju pa mi nikada nije ništa bilo
Idi u apoteku i kupi 3% hidrogen, bocu fiziološkog rastvora, Enbecin ili neki drugi antibiotički sprej i kreni da tretiraš ranu ovim redom-isperi ranu hidrogenom-nemoj da te zabrine ako se rana zapenuša-hidrogen sa rane isperi fiziološkum rastvorom, posuši ranu sterilnom gazom i namaži je antibiotičkom kremom ili nanesi antibiotički sprej. Nema potrebe da je pokrivaš.
Sve najbolje-i minjab ima pravo-rana se ne ispira alkoholom već hidrogenom, razblaženim, naravno.
Svaku ranu najbolje je špricati ,,FRST;;-om, to je proizvod od Aloa Vere sa dodatkom 12 lekovitih biljaka.Prodaje se putem MLM, a unuverzalan je za rane , posekotine, gnojne rane, sinuse, opekotine...Ako ga jednom nabaviš možeš ga upoterbiti za razne probleme.
Od srca ga preporučujem svakome.