Pozdrav , imam nekoliko pitanja i trazim nekoliko saveta u vezi infekcije.
Dakle ,radi se o tome da sam radio na selu sa slamom i napravio zulj kod malog oprsta na dlanu, posle nekoliko dana je pocelo da se gnoji iznutra (nosio sam stake pa moguce da sam ga jos iritirao (zbog istegnuca ligamenata) i nastalo je dosta gnoja iznutra ali zulj nije hteo da pukne (mislili smo da je kurije oko pa sam mazao clavex. Koza je jos vise otvrdnula i krenulo je crvenilo i otok . Doktor iz ambulante me je poslao na urgentni kod hirurga na inciziju. Uradio je inciziju i isterao sav gnoj ,zavio i poslao na previjanje (hocu da dodam da sam pio ciprocipan koji mi je doktor preporucio ,pio sam 1 dan i sutradan kad je bas oteklo i nisam mogao spavati traziio sam da mi da uput kod hirurga). Na prvom danu kada sam dosao na previjanje stanje se pogorsalo , bilo je jos vise gnoja iz rane i druga strana dlana je skroz otecena sto je i zabrinulo doktore. ( usput doktor u urgentnom mi je rekao da pocnem piti panclav ali nisam odma taj dan) Kada su videli to oteknuce primio sam inekciju 240 mll . Jutros sam bio na previjanju i primio inekciju ali koliko vidim gornji deo dlana je jos otecen.
I sad me zanima da li moze bilo sta na zlo da ode ,da li treba da odem kod privatnika , da li moguce da je ostalo slame u rani pa se i dalje gnoji i da li je uopste normalno posle istiskivanja gnoja da se i dalje gnoji vise nego pre.
Zeleo bih da cujem vas savet?
Hvala unapred i ja se izvinjavam ako sam prekrsio neko pravilo foruma.
infekcija se prosirila hitno
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 18, 2014 8:47 pm
-
- Novi član
Re: infekcija se prosirila hitno
hvala na brzim odgovorima ,upravo mi je krenuo otok na celu ruku
Lici na flegmonu.
Morate da budete pod nadzorom hirurga i antibiotskom terapijom. S obzirom da se siri mislim da oralna terapija antibioticima nece biti dovoljna i da biste trebali da primate i parenteralno (injekcije, infuzija) antibiotike sirokog spektra.
Sve najbolje.
Morate da budete pod nadzorom hirurga i antibiotskom terapijom. S obzirom da se siri mislim da oralna terapija antibioticima nece biti dovoljna i da biste trebali da primate i parenteralno (injekcije, infuzija) antibiotike sirokog spektra.
Sve najbolje.
-
- Novi član
da primam injekcije ,evo otok je koliko vidim polako stao,sad bi trebao po doktorskoj proceni da se povuce.