Imunolog na forumu?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
soba23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 11, 2008 11:30 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Imunolog na forumu?

Post od soba23 »

....da li ga ima?
Interesuje me dijagnoza: antinuklearna antitijela u krvi mrljastog tipa bojenja 2+

Hvala!
---Nevena---
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 08, 2007 3:58 pm

Post od ---Nevena--- »

ANA ++ 1/640 homogeno mrljasta?
---Nevena---
Stalni član
Stalni  član

Post od ---Nevena--- »

kakve jos probleme imate pored toga?
soba23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 11, 2008 11:30 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od soba23 »

Pisem umesto mame....
Ona ima vodu u kolenu unazad godinu dana,a probleme sa stitnom vec 10 godina.
Otisla je na redovnu kontrolu kod svog endokrinologa koji je primjetio koleno i uputio je na analize antitijela.
Nalaz je gotov danas a dok kojem treba da se javi je na putu i dolazi za 7 dana,zato mene zanima na sta upucuje taj nalaz,nestrpljiva sam....
P.S.Na tom nalazu nista nije kako treba,toliko sam uspjela vidjeti na osnovu normalnih vrijednosti.
trazila sam na internetu od jutros,svi izgledi su da je u pitanju LUPUS.
---Nevena---
Stalni član
Stalni  član

Post od ---Nevena--- »

Ne brinite, i nemojte odmah misliti na lupus. Moguce je da jeste, ali ne mora da znaci. Moze biti bilo koje sistemsko reumatsko oboljenje, stitna zlezda obicno ide s lupusom, ali mozda to i nema veze jedno sa drugim. Uputice je reumatologu. Vrlo je verovatno da ce utvrditi (nakon brojnih analiza) da je rec o nekom sistemskom oboljenju kakvo je i lupus ali napominjem NE MORA BITI LUPUS. Ne brinite, nije nista strasno, ako je to procice kroz odgovarajucu terapiju (nije bas prijatno) i onda ce imati vise manje i normalan zivot nastaviti da zivi kao i svi pridrzavajuci se odredjenih pravila koja nisu rigorozna. Eto me na privatnu poruku :D
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Antinuklearna At su nespecifična. Da nečeg ima, ima, posebno kada se radi o tzv mrljastom tipu. Puno je toga klinički i laboratorijski potrebno da se postavi Dg konkretne sistemske bolesti vezivnog tkiva. U svakom slučaju, i da je SLE u pitanju, i on se da uvesti u remisiju.
Srećno!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori