Ovaj januarski rok me je definitivno ubio i osećam se slomljeno. Moja drugarica koja studira farmaciju mi je rekla da sam joj opisala klasične simptome oslabljenog imunog sistem i da bi bilo dobro da pijem Echinaceu. Kupila sam tablete ali se naravno posle ove jedne još uvek ne osećam poletnije.
U samoj kutiji piše da Echinacea pomaže prirodnom odbrambenom sistemu organizma da ojača i da se bori. Ipak, po kvalitetu pakovanja i papira više mi deluje kao neka šarena laža pa sam htel da pitam sledeće:
Da li Echinacea zaista ojačava imuni sistem?
Imunitet i Echinacea
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Stalno šmrkćem, već nedeljama vučem neku kijavicu ali nit imam temperaturu nit sam zdrava, a od kako je počeo ispitni rok imam i neku nepodnošljivu pospanost i usporenost. Da skratim, kao da me je neko nokautirao, a ja nikako da se vratim u ring. Mama mi već nedeljama drami da sam bleda i gura mi narandže pod nos kad god stigne. I to je uglavnom to. Kaže drugarica, Echinacea može samo pomoći. Ipak, ne bih se 100% uzdala u nju, jer ona studira tu farmaciju 100 godinaseverus napisao:A koji su to " simptomi " oslabljenog imunog sistema??
Pa imam i je neke drugove farmaceute koji ne da piju ehinaceu nego je imaju i gotovo kao redovan obrok.Drugaricu pozdravite i recite joj da to sto ona zove pad imuniteta se zove imunodeficijencija i moze biti urodjena i stecena i moze se odraziti na humoralnu i celularnu komponentu imuniteta u vidu smanjene proizvodnje antitela/broja limfocita ili neadekvatnosti funkcije antitela/B i T celija.Mrzi me da detaljnije pisem o hipogamaglobulinemijama,Brutonovoj agamaglobulinemiji,DiGeorge sindromu,selektivnoj deficijenciji IgA,deficijencijama komplementa HIV-u i ostalom.To sto ona podvodi pod pad imuniteta nije ni I od imuniteta,vec posledica stresa ,premora neke prehlade.I da dodam sto se tice vracanja u formu mama ipak zna najbolje .